• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Švedijos princesė Lilian (Lilian), kurios meilė vyrui princui Bertiliui (Bertil) tapo viena garsiausių Švedijoje meilės istorijų, mirė sulaukusi 97-erių metų, informuoja BBC. Kaip praneša Švedijos karališkosios šeimos tinklapis, princesė mirė kovo 10 d. savo namuose Stokholme.

REKLAMA
REKLAMA

Princesė Lilian buvo princo Bertilio - dabartinio Švedijos karaliaus Karlo XVI Gustavo (Carl XVI Gustaf) dėdės - našlė. Lilian Deivis (Lilian Davies) gimė Velse 1915 metais. 16-os metų ji persikėlė į Londoną svajodama apie modelio ir aktorės karjerą. Čia 1943 metais ji susipažino su Bertiliu, jau būdama tuo metu britų aktoriaus Ivano Kreigo (Ivan Craig) žmona. 1945 metais Lilian išsiskyrė, tačiau Bertilio tėvas, karalius Gustavas VI Adolfas (Gustaf VI Adolf), atsisakė laiminti jų santuoką. Tuo metu Bertilis tapo sosto įpėdiniu, nes jo vyresnysis brolis žuvo per lėktuvo katastrofą 1947 metais.

REKLAMA

Nors susituokti negalėjo, Lilian ir Bertilis gyveno kartu. Jie galėjo susituokti tik 1976 metais, kai Švedijoje jau valdė Karlas XVI Gustavas.

Sutuoktinių pora vaikų neturėjo. 1997 metais princas Bertilis, Švedijoje vadinamas "puikiuoju princu", mirė sulaukęs 84-erių metų. 2000 metais Lilian publikavo savo memuarus "Mano gyvenimas su princu Bertiliu". Po vyro mirties princesė prisiėmė dalį jo įsipareigojimų, tarp jų, susijusių su apdovanojimų įteikimu. 2006 metais dėl pablogėjusios sveikatos Lilian jau nebedalyvavo pokylyje Nobelio premijos laureatų garbei, o 2007 metais - pačioje apdovanojimų ceremonijoje. 2010 metais buvo pranešta, kad princesė Lilian serga Alzhaimerio liga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų