REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saudo Arabijoje teismas dviem žinomiems politinių ir žmogaus teisių aktyvistams skyrė mažiausiai dešimties metų kalinimo bausmes dėl nusikaltimų, įskaitant antivyriausybinę veiklą ir neteisingos informacijos suteikimą užsienio žiniasklaidai, skelbia "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Mohamedas Fahdas al Katanis (Mohammed Fahd al-Qahtani) ir Abdula Hamadas (Abdullah Hamad) yra vieni iš uždraustos Saudo Arabijos civilių ir pilietinių teisių asociacijos (Acpra), kuri fiksuoja žmogaus teisių pažeidimus, ragina įvesti konstitucinę monarchiją ir surengti rinkimus, įkūrėjų.

REKLAMA

Rijadas draudžia protestus, politines partijas ir profesines sąjungas.

Praėjusiais metais "Acpra" paskelbė pranešimą, kuriame karalius Abdula (Abdullah) raginamas atleisti savo įpėdinį ir vidaus reikalų ministrą princą Najefą (Nayef), kuris, grupės teigimu, atsakingas už žmogaus teisių pažeidimus. Netrukus po to N. Najefas mirė.

M. F. al Kataniui skirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė, o A. Hamadui nurodyta užbaigti jau anksčiau už politinę veiklą skirtą šešerių metų kalinimo bausmę, prie kurios dar buvo pridėti penkeri metai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų