REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie veiklą atnaujinusio buvusio Ūkio banko skyriaus durų Panevėžyje vakar skambėjo ne keiksmai ir grūmojimai, o pokštai ir pagyros gardžių kibinų kepėjams. Ūkio banko dalį turto ir įsipareigojimų perėmęs Šiaulių bankas pasirūpino ir savo naujųjų klientų skrandžiais.

REKLAMA
REKLAMA

Pamaitino minią

Prie Dariaus ir Girėno gatvėje esančio skyriaus durų eilėje mindžikuojančius žmones kibinais, karšta arbata ir kava banko sąskaita vaišino „Žaros“ restoranas. Paruoštų šimto porcijų užkandžių užteko visai darbo dienai.

REKLAMA

„Manėme, kad minia užpuls mūsų termosus, bet panevėžiečiai labai kultūringi – nesiveržė valgyti tik todėl, kad nemokamai duoda“, – teigė „Žaros“ direktorė Birutė Bernatonienė.

Banko nešturmavo

Iš trijų Panevėžyje veikusių Ūkio banko skyrių vakar duris atvėrė tik įkurtas Dariaus ir Girėno gatvėje. Veiklą atnaujinusio skyriaus panevėžiečiai nešturmavo. Ramiai užkandžiaudami juokavo esantys protingesni už didmiesčių gyventojus, šlavusius iš kelio net apsaugos darbuotojus.

REKLAMA
REKLAMA

Vidurdienį eilėje lūkuriavo maždaug dešimt žmonių, daugiausia pensininkų. Į banko patalpas klientai buvo įleidžiami po tris.

Eilėje ilgiausiai teko palaukti maždaug 15 minučių.

„Parašykit, kad visi stovi ne atsiimti, o kapšus pinigų atnešė priduoti“, – juokavo vyrai.

Eilėje neatsirado nė vieno, atėjusio atsiimti indėlio. Žmonės laukė banko kortelių, užsakytų prieš Ūkio banko griūtį, paimti pinigų pragyvenimui ar tiesiog pasiteirauti, kas bus daroma su jų santaupomis.

„Koks skirtumas, Šiaulių ar kitame banke pinigus laikyti. Net jei bankrutuos, vis tiek atiduos. Nebuvo jokio šoko, kai sužinojau apie Ūkio banko krizę. Kai taip atsitiko su „Snoru“, žmonės pinigus atgavo, tai ko dabar nerimauti? Blogai nebent milijonieriams, bet ne pensininkams“, – svarstė Rita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įlindo į skolas

Žinios, kada bus atnaujinta buvusio Ūkio banko skyrių veikla, laukė panevėžietis Algirdas. Prieš pat banko griūtį pusę pensijos iš sąskaitos pasiėmusiam vyrui pinigai išseko.

O pensininkei Albinai teko net į skolas įlįsti.

„Pensiją pervedė dieną prieš banko uždarymą. Nespėjau pasiimti, verčiausi be pinigų, skolinausi bent mokesčiams sumokėti“, – „Sekundei“ pasakojo senjora.

Tik pasiteirauti atėjusiai Irenai Bučinskienei didžiausią pasitikėjimą kelia Skandinavijos bankai. Pastaruoju metu Ūkio bankas senjorai atrodė abejotinas, todėl prieš pat jo žlugimą I. Bučinskienė suskubo atsiimti dalį indėlio. Dabar moteris mato neapsirikusi, kad santaupas patikėjo ne vienam, o keliems bankams.

REKLAMA

Eilėje stovintis prisistatyti nepanoręs vyras piktinosi antrą kartą likęs kvailio vietoje. Anksčiau jo santaupas saugojo „Snoro“ bankas.

Keletą minučių pastovėjęs Petras svarstė nebegaišti ir eiti namo.

„Mano indėliai Ūkio banke padėti dvejiems metams, iki sutarties pabaigos dar pusmetis. Visi bankai vienodi, bet man, kaip pensininkui, rūpi, kaip bus su palūkanomis. Ūkio bankas prieš dvejus metus pasiūlė 3,3 proc., o Šiaulių bankas pernai davė tik 2,9 proc. Įdomu, kokias man dabar paliks“, – rūpinosi Petras.

Skubėti nėra reikalo

Per pastarąsias porą dienų visoje Lietuvoje buvusiems Ūkio banko klientams paslaugos pradėtos teikti 32-uose skyriuose. Tačiau Ūkio banko dalį turto ir įsipareigojimų perėmęs Šiaulių bankas skelbia, kad indėlininkams nebūtina skubėti į banką ir stovėti eilėse.

REKLAMA

Dėl savo santaupų jie gali būti ramūs, nes iki indėlio sutarties termino pabaigos indėliams galioja tos pačios sąlygos ir palūkanos, kokios buvo nustatytos Ūkio banke.

Paėmusieji paskolas iš Ūkio banko internetu vėl gali vykdyti savo įsipareigojimus ir pagal nustatytus grafikus mokėti įmokas į tas pačias Ūkio banke atidarytas sąskaitas, kokios buvo iki jo griūties.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų