• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė pradėti tyrimą dėl Lietuvos banko valdybos pirmininko Vito Vasiliausko elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatoms.

REKLAMA
REKLAMA

V. Vasiliauskas nurodo, kad viešojoje erdvėje skleidžiama informacija, formuojanti nuostatą, esą jis, kaip Lietuvos banko valdybos pirmininkas, dalyvaudamas ir spręsdamas klausimus ir pasirašydamas sutartį dėl Ūkio banko laikinojo administratoriaus paskyrimo, taip pat teisinių paslaugų sutartis su advokatų kontora "Raidla, Lejins & Norcous", galėjo būti veikiamas viešųjų ir privačių interesų konflikto.

REKLAMA

Centrinio banko vadovas siekia paneigti viešojoje erdvėje kilusias abejones dėl galimo interesų konflikto pasirenkant konsultantus Ūkio banko istorijoje.

ELTA primena, kad Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Petras Gražulis pirmadienį pranešė, jog taip pat kreipėsi į VTEK, prašydamas ištirti, kodėl V. Vasiliauskas, žinodamas, jog laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Audickas be konkurso samdo advokatų kontorą "Raidla, Lejins & Norcous", kurioje jis pats anksčiau dirbo, nesiėmė priemonių užkirsti tam kelią ir aprobavo šio teisinių paslaugų teikėjo pasirinkimą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat parlamentaras prašo ištirti, ar "Raidla, Lejins & Norcous" kontoros pasirinkimas yra susijęs su tuo, kad V. Vasiliauskas ir Irmantas Norkus, "Raidla, Lejins & Norcous" vadovaujantysis partneris, kartu studijavo Vilniaus universiteto teisės fakultete ir kartu gyveno studijų metu (viename bendrabučio kambaryje), tačiau šią informaciją pats V. Vasiliauskas priimdamas sprendimą nuslėpė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų