REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Filipinuose šeštadienį nušautas politikas, ketinęs dalyvauti gegužės 14 dieną vyksiančiuose rinkimuose į Kongresą. Policija mano, jog tai politiškai motyvuotas nužudymas.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės liaudies koalicijos atstovas Vicente Diestro Rabaya (Vicentė Diestras Rabaja) buvo rastas negyvas savo automobilio priekinėje sėdynėje Kesono mieste.

REKLAMA

Daugiausiai gyventojų turinčio Filipinų miesto policijos žmogžudysčių skyriaus viršininkas Clemente Barcena (Klementė Barsena) sakė, kad 43-ejų V.D.Rabayai buvo šauta į galvą ir į krūtinę.

Pasak vietos žiniasklaidos, V.D.Rabayos tėvas sakė manąs, kad jo sūnų nužudė samdomi žudikai.

Politiškai motyvuotos žmogžudystės Filipinuose pasitaiko gana dažnai, o tarptautinės žmogaus teisių gynimo organizacijos ir Katalikų Bažnyčia ne kartą reiškė susirūpinimą dėl šalyje paplitusio smurto.

REKLAMA
REKLAMA

Filipinų gyventojai gegužės 14 dieną rinks visus 250 Atstovų Rūmų deputatų, pusę Senato narių, kurių iš viso yra 24, ir tūkstančius vietos valdžios pareigūnų, tarp jų ir gubernatorius bei merus.

Praėjusią savaitę centrinėje Masbatės provincijoje per atskirus incidentus buvo nušautas vietos politinis lyderis ir sužeisti trys mero apsaugos tarnybos nariai.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų