REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiandien Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Petras Gražulis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, reaguodamas į visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją, kad Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų ir dėl to galėjo kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA

„Privaloma ištirti, kodėl V. Vasiliauskas, žinodamas, jog laikinasis administratorius Adomas Audickas be konkurso samdo advokatų kontorą "Raidla, Lejins & Norcous", kurioje jis pats anksčiau dirbo, nesiėmė priemonių užkirsti tam kelią ir aprobavo šio teisinių paslaugų teikėjo pasirinkimą“, – teigė P. Gražulis.

REKLAMA

Taip pat parlamentaras prašo ištirti ar „Raidla, Lejins & Norcous“ kontoros pasirinkimas yra susijęs su tuo, kad V. Vasiliauskas ir Irmantas Norkus, "Raidla, Lejins & Norcous" vadovaujantysis partneris, kartu studijavo Vilniaus universiteto teisės fakultete ir kartu gyveno studijų metu (viename bendrabučio kambaryje), tačiau šią informaciją pats V. Vasiliauskas priimdamas sprendimą nuslėpė. Parlamentaras pažymėjo, jog A. Audicko skyrimas Ūkio banko laikinuoju administratoriumi, atsižvelgiant ir į „Raidla, Lejins & Norcous“ vadovo I. Norkaus siūlymą, galimai pažeidžia Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot P.Gražulio, V. Vasiliauskas žinojo, jog „Raidla, Lejins & Norcous“ buvo pasirašiusi didelės vertės paslaugų sutartis su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banku (ERPB) 2009-2011 metais nepaisant to, kad ERPB yra vienas didžiausių Šiaulių banko akcininkų, su kuriuo baigiamos derybos dėl Ūkio banko dalies turto ir įsipareigojimų perėmimo.

„Man kyla labai daug pagrįstų abejonių ar Lietuvos banko valdybos pirmininkas V. Vasiliauskas savo veiksmais priėmė sprendimus nešališkai, sąžiningai ir tinkamai atliko savo tarnybines pareigas. Manau, kad artimi santykiai su I. Norkumi, "Raidla, Lejins & Norcous" vadovaujančiu partneriu, užkirto kelią akivaizdžiam sąžiningumo, objektyvumo principams ir V.Vasiliauskas neįvykdė pareigos elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog interesų konfliktas yra“, - pažymėjo P. Gražulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų