REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras E. Timonis teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28 m. R. Z. kaltinamas tuo, kad būdamas neblaivus, Pakruojo miesto centre, viešoje vietoje, įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką, bei iš chuliganiškų paskatų nužudė žmogų.

REKLAMA
REKLAMA

 Šiaulių apskrities VPK Pakruojo rajono PK pareigūnams atlikus ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2012–08–03, apie 2 val. kaltinamasis R. Z. su kitais asmenimis girtavo viename iš Pakruojo namų butų. Kilus konfliktui buvo išvarytas, tačiau akmeniu išdaužė buto, kuriame vyko išgertuvės, langą. Bute buvę sugėrovai, išėję ieškoti kaltininko, jį rado gatvėje, apsiginklavęs peiliu ir kirviu. Gatvėje įvyko muštynės, per kurias R. Z. nežymiai sužalojo vyriškio sveikatą, tačiau nukentėjusysis sugebėjo apsiginti ir išvengti didesnių sužalojimų. Mušamam draugui į pagalbą atbėgus bičiuliui sunkių sužalojimų išvengti nepavyko, kaltinamasis tyčia peiliu dūrė jam į krūtinę. Nuo padarytų sužalojimų vyras mirė gydymo įstaigoje. Policijos pareigūnai tą pačią naktį sulaikė gabūt nusikaltimus įvykdžiusį asmenį, kuris, kaip nustatyta, anksčiau buvo teistas šešis kartus, vieną iš jų – už nužudymą.

REKLAMA

Kaltinamajam nuo sulaikymo dienos paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas. Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, kaltinamojo R. Z. baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių atlikus tyrimą nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio. Tai turėjo tiesioginės įtakos nusikalstamų veikų padarymui. Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų