REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai mielai leidžiasi maustomi ne tik Melagių dieną

Dienraščio „Klaipėda“ atliktas žurnalistinis eksperimentas atskleidė, kad klaipėdiečiai leidžiasi apgaudinėjami ne tik balandžio 1-ąją. Žmonės patikėjo žurnalistės gebėjimu burti runomis ir nuoširdžiai dėkojo už palankias pranašystes.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Klaipėdoje“ paskelbtą netikrą „būrėjos“ skelbimą laikraštyje per penkias dienas atsiliepė daugiau nei šimtas klaipėdiečių. Dienraščio žurnalistė keliems žmonėms „išbūrė“ ateitį. Tariamai būrėjai už „darbą“ jie buvo pasiruošę sumokėti bent po 20 litų.

REKLAMA

Dienraštyje išspausdinus skelbimą „Buriu runomis ir spėju ateitį. Runų talismanai, runų naudojimas baltajai magijai“, žurnalistė sulaukė daugybės skambučių.

Magija labiau domino moteris, tačiau į skelbimą atsiliepė ir penki vyrai. Vyriškiai buvo nekantriausi. Tariamos būrėjos klausė, kur atvažiuoti. Konsultacijos jie norėjo netrukus - po pusvalandžio ar valandos.

Moterys dažniau teiravosi, kiek kainuotų būrėjos paslauga. Išgirdusios, kad vizito teks palaukti savaitę ar dvi, užsiregistruoti dažniausiai nesiryždavo. Žadėdavo perskambinti. Tačiau kai kurios sutiko laukti ir porą savaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Pranašystės labiau rūpėjo vidutinio ir vyresnio amžiaus moterims. „Būrėjai“ skambino vos kelios jaunos merginos.

Nė vienas žmogus nesiteiravo, ar runų specialistė yra baigusi kokius nors mokslus ir neklausė, kiek laiko ji užsiima šia praktika.

Visi žurnalistinio eksperimento dalyviai patikėjo, kad jų ateitį mėgina nuspėti savo darbą išmananti moteris. Po „būrimo“ ceremonijos daugelis tikino, kad runos pasakė tikrą tiesą. Žmonės nuoširdžiai dėkojo ir klausė, ar galės išsiburti ir jų draugai bei pažįstami.

Norint pradėti būrimo verslą, didelių investicijų nereikia, rašo "Klaipėda".

Užtenka patalpos, 24 runų simbolių, žvakių, smilkalų, gebėjimo malti liežuviu ir elementarių žinių, kurių galima rasti internete bei keliose lietuvių bei rusų kalbomis išleistose knygose. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų