• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Karolis Kaupinis, LRT televizijos naujienų tarnyba

101-erių metų indas teigia, kad 10 kilometrų bėgimas Honkongo maratone buvo paskutinės jo sportinės varžybos, tačiau neketina nustoti bėgti savo malonumui.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik 600 iš daugiau nei keliasdešimties tūkstančių vakarykščio Honkongo maratono bėgikų prireikė medikų pagalbos, 18-a atsidūrė ligoninėje, du iš jų – reanimacijoje. Tačiau bėgikui, kuris galėtų būti daugelio distancijos nebaigusiųjų prosenelis, šis bėgimas nepasirodė sunkesnis nei kiti per jo gyvenimą nubėgti kilometrai.

REKLAMA

Tiesa, tempas vis lėtėja, tad indas iš Britanijos teigia varžybose daugiau nebesivaržysiantis. Po poros mėnesių 102-ąjį gimtadienį švęsiantis vyras 10 kilometrų distanciją įveikė per 1,5 valandos.

„Nubėgdavau penkis kilometrus vos per pusę dabartinio laiko, tuomet Dievas perlaužė mano didybę. Tačiau vis tiek esu labai laimingas. Neprarasiu pasitikėjimo savimi. Kasdien bėgu po 4–5 valandas ir žadu tai daryti toliau. Štai kodėl aš dar gyvas. Jei nustočiau dirbęs, mano gyvenimas nebebūtų sėkmingas“, – įsitikinęs maratonininkas Fauja Singhas.

REKLAMA
REKLAMA

Šimto vienerių F. Singhas, turintis 6 vaikus, 18 anūkų ir krūvą proanūkių, gimė dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą ir užregistruoti jį kaip seniausią pasaulyje maratono bėgiką Guinnesso rekordų knygai trukdo tik tai, kad vyras neturi gimimo liudijimo.

Jo pase įrašyti 1911-ieji, tačiau tais metais Britų valdomoje Indijoje gimimo liudijimų dar niekas neišduodavo. Dalyvavimu Honkongo bėgime F. Singhui pavyko surinkti apie 20 tūkst. dolerių, kuriuos senolis ketina skirti labdarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų