REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Svarbiausias ir pompastiškiausias kino įvykis, kurio visus metus laukė filmų aktoriai, režisieriai ir kino gerbėjai, jau baigėsi.

Svarbiausias ir pompastiškiausias kino įvykis, kurio visus metus laukė filmų aktoriai, režisieriai ir kino gerbėjai, jau baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jubiliejinė, 85-oji, JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonija, dažniausiai vadinama tiesiog „Oskarais“, Los Andžele prasidėjo 3:30 val. ryto Lietuvos laiku.

REKLAMA

Garbingos ceremonijos vedėjo pareigos atiteko 39-erių Sethui Macfarlane'ui. Daugelis geriau pažįsta jo balsą nei veidą: aštrialiežuvis komikas yra vienas iš populiariojo serialo „Šeimos bičas“ (angl. Family Guy) kūrėjų ir įgarsina jo herojų Stju.

Per ceremoniją gyvai dainavo ne tik daugybę apdovanojimų susišlavusi ir į „Oskarą“ už dainą „Skyfall“ pretenduojanti atlikėja Adele, bet ir filmo „Vargdieniai“ (Les Miserables) aktoriai Anne Hathaway ir Hugh Jackmanas. Savo balsais taip pat džiugino legendinė Barbra Streisand ir lyriškoji Norah Jones.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmingo renginio organizatoriai jo scenarijų slėpė iki paskutinės minutės: nominacijas skelbė ir savo kolegas apdovanojo tokios įžymybės kaip Benas Affleckas, Nicole Kidman, Johnas Travolta, Reese Witherspoon, Salma Hayek, Halle Berry, Catherine Zeta-Jones, Robertas Downey jaunesnysis, Samuelis L.Jacksonas, Charlize Theron, Sandra Bullock, Danielis Radcliffe'as, Richardas Gere'as, Renee Zellweger, Liamas Neesonas, Melissa McCarthy, Jennifer Lawrence, Queen Latifah, Chrisas Evansas, Markas Ruffalo, Channingas Tatumas, Markas Wahlbergas, Meryl Streep, Jeanas Dujardinas, Christopheris Plummeris ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be abejo, kaip ir kasmet, smalsuolių akis traukė pompastiškas žvaigždžių paradas raudonuoju kilimu – įspūdingiausių ir bangiausių suknelių bei dailiausių dizainerių kostiumų šou.

Geriausias režisierius

Ang Lee – „Life of Pi“

Geriausias aktorius

Daniel Day Lewis – „Lincoln“

Geriausia aktorė

Jennifer Lawrence – „Silver Linings Playbook“

Geriausias antraplanis aktorius

Christoph Waltz – „Django Unchained“

Geriausia antraplanė aktorė

Anne Hathaway – „Les Miserables“

Geriausias filmas užsienio kalba

„Amour“

Geriausias animacinis filmas

„Brave“

Geriausias originalus scenarijus

„Django Unchained“ – Quentinas Tarantino

Geriausias adaptuotas scenarijus

„Argo“ – Chrisas Terrio

 Geriausia daina

„Skyfall“ (Skyfall) – muzika ir žodžiai Adele Adkins ir Paulas Epworthas

Geriausi kostiumai

„Anna Karenina“ – Jacqueline Durran

Geriausias dokumentinis filmas

„Searching For Sugarman“

Geriausias trumpametražis dokumentinis filmas

Paperman

Visas šių metų nominacijas galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų