• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gintarė VALUCKYTĖ

Į redakciją užėjęs šiaulietis pasakojo, kad po onkologinės operacijos Šiauliuose jam teko kreiptis į medikus pakeisti tvarsčių. Tačiau medikai nesutiko jo pertvarstyti, nes vyriškis užsiregistravęs pas šeimos gydytoją Vilniuje. Jam pasiūlyta persiregistruoti arba susimokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Kur žmogiškumas?

Šiaulietis jau keletą metų pasirinkęs šeimos gydytoją vienoje Vilniaus poliklinikoje, nes, jo manymu, ten dirba aukštesnės kvalifikacijos gydytojai, jais labiau pasitiki.

REKLAMA

Jis pasakojo, kad dieną po operacijos dėl nugaros pertvarstymo kreipėsi į Respublikinės Šiaulių ligoninės priėmimo ir skubiosios pagalbos skyrių. Vyras sakė, kad prastai jautėsi, kraujavo, bet medikai jam atsakę, kad skubi pagalba nebūtina.

Iš ten šiaulietis nuvažiavo į Šiaulių Centro polikliniką. Jam čia pasiūlė persiregistruoti iš Vilniaus į Šiaulius arba už pertvarstymą sumokėti 100 litų. Vyras nesutiko, todėl turėjo važiuoti į Vilnių pas savo šeimos gydytoją.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis jų uždavinys – ne sveikata, o pinigai ir nurodyta tvarka. Kur medikų žmogiškumas?“ – klausė pagalbos ieškojęs vyriškis.

Tik būtinoji pagalba

Pasak Respublikinės Šiaulių ligoninės generalinio direktoriaus Petro Simavičiaus, po onkologinės operacijos dėl pertvarstymo, kitos priežiūros žmogus turėjo kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Centro poliklinikos vyriausiasis gydytojas Mindaugas Maželis teigė, kad poliklinikoje, kurioje žmogus neprisiregistravęs, suteikiama tik būtinoji pagalba. Pertvarstymas yra planinė pagalba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu tai buvo tvarsčių pakeitimas planine tvarka, tai gal ir nepakeitė, bet jeigu tai – būtinoji pagalba, kai žmogui skauda, kraujuoja, tai nėra net kalbos, kad nepadėtų“, – aiškino gydytojas.

M. Maželis sakė, kad persiregistravimas trunka kelias minutes. Panorėjus paskui vėl galima persiregistruoti į Vilnių ar kitur.

Pasak M. Maželio, šiaulietis gali rašyti skundą, jeigu pagalbos nesulaukė, nors ji buvusi būtina. Jis žadėjo pasidomėti šio vyro atveju.

Tvarka ir pinigai

Šiaulių teritorinės ligonių kasos direktorius Remigijus Mažeika patarė registruotis pas šeimos gydytoją, esantį kuo arčiau gyvenamosios vietos.

„Būtinoji pagalba gali būti suteikiama bet kur, o planinė pagalba yra mokama, jeigu žmogus registruotas pas šeimos gydytoją,“ – aiškino R. Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų