REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kam ir kaip pavyko išgelbėti pinigus iš Ūkio banko?

Paslaptingas valstybės pinigų judėjimas

Kas tie laimingieji, kuriems iš Ūkio banko pavyko išnešti sveiką kailį? Tuo domisi Seimo nariai, gavę slaptos informacijos apie Vladimiro Romanovo kišenėje laikytus valdiškus pinigus, praneša „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas šią savaitę Seimo Biudžeto ir finansų komitetui atskleidė informaciją apie žlugusiame banke įšaldytų valstybinių įmonių, įstaigų bei organizacijų pinigus. Paaiškėjo, kad Ūkio banke liko ne 150 mln. litų valstybei priklausančių lėšų, kaip buvo skelbta iš pradžių, o 80 milijonų. Tačiau politikus sudomino žinia, kad pinigų judėjimas iš rizikingo banko galėjo vykti jau jo inspektavimo metu. Jis buvo baigtas vasario 1-ąją. Netrukus po to Lietuvos bankas priėmė sprendimą laikinai apriboti prieštaringam verslininkui V. Romanovui priklausiusio Ūkio banko veiklą, o vėliau nuspręsta jį pertvarkyti.

REKLAMA

Seimo komiteto vadovo Broniaus Bradausko pripažinimu, ypač pasisekė kai kurioms Susisiekimo ministerijai priklausančiosm įmonėms. Ūkio banke milijonus litų laikiusios bendrovės staiga ištuštino sąskaitas. Vienoje jų liko tik 22 litai... Ūkio banko inspektavimo metu atliktos sėkmingos įmonių operacijos metė įtarimų šešėlį ant Susisiekimo ministerijos kanclerio Tomo Karpavičiaus. Jo žmona Edita Karpavičienė – Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininkė.

Seimo komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas patvirtino, kad bus bandoma iš Lietuvos banko gauti kuo daugiau informacijos apie valstybės lėšų judėjimą Ūkio banke.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų