• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad sprendimą dėl Ūkio banko Vyriausybė priims trečiadienį. O kitą savaitę jis jau turi dirbti.

REKLAMA
REKLAMA

,,Palaukime, rytoj žinosime išsamesnę informaciją, o trečiadienį bus galutinai priimti sprendimai“, – žurnalistams sakė A. Butkevičius.

REKLAMA

Jis teigė, kad pirmadienį nei iš Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko Vito Vasiliausko, nei iš laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko nieko naujo neišgirdo. Po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams Premjeras taip pat sakė tikįs, kad apie Ūkio banko padėtį surinkta informacija yra išsami.

„LB inspektavimo darbus vykdė gana seniai. Bus galima palyginti su paskutine pateikta informacija. (...) Nuostolių būti negali, nes yra Indėlių draudimo įstatymas. Vienintelis galimas klausimas gali būti laikinas finansinių srautų subalansavimas“, – sakė A. Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, koks Ūkio banko problemų sprendimo būdas jam priimtiniausias, premjeras sakė: „Man priimtiniausia, kad kuo greičiau bankas pradėtų veikti. Jau nuo kitos savaitės.“ Ir pridūrė: „Bus privaloma, kad būtų įmanoma.“

A.Butkevičiaus teigė informacijos, kiek valstybės įmonių pinigų „įšalo“ Ūkio banke ir kokių jos gali patirti nuostolių, kol kas neturįs.

Sprendimą dėl Ūkio banko LB valdyba priims pirmadienį vakare vyksiančiame posėdyje, kuriame bus pateikta laikinojo Ūkio banko administratoriaus A. Audicko išvada ir pasiūlymai dėl Ūkio banko veiklos stabilumo ir patikimumo atkūrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių bankas jau praėjusią savaitę pradėjo derybas su laikinuoju Ūkio banko administratoriumi ir kreipėsi dėl sveikosios banko dalies perėmimo. Susidomėjimą tokia galimybe yra pareiškę dar keli Lietuvoje veikiantys bankai.

Praėjusią savaitę Seimo Biudžeto ir finansų komitetas rėmėsi Lietuvos bankų asociacijos duomenimis, kad Ūkio banko balansinė vertė siekia apie 4,1 mlrd. litų, tačiau į parlamentinį posėdį atėjęs Lietuvos banko valdytojas Vitas Vasiliauskas pateikė kitą skaičių – 2,8 mlrd. litų.

Taip pat skaitykite:

V. Vasiliauskas neatmeta, kad ŪB gali tekti skelbti bankrotą  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų