REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iškrypėlių nestabdo nei amžius, nei giminystė

Dzūkijos teisėsaugininkai bando suprasti, kodėl jų krašte šiais metais atsirado itin retai pasitaikančiais vadinamų nusikaltimų, kai lytinio smurto aukomis tampa vyresnio, netgi itin garbaus, amžiaus moterys.

REKLAMA
REKLAMA

Suėmė trims mėnesiams

Šv. Valentino – Meilės – dienos išvakarėse už grotų atsidūrė du Kibyšių kaimo (Varėnos r.) „valentinai“ – jau teistas D. K. (16 m.) ir policijoje taip pat žinomas, bet dar neteistas D. V. (20 m.). Varėnos teismas abu dėl senutės apiplėšimo ir išžaginimo įtariamus vaikinus nutarė suimti kol kas trims mėnesiams.

REKLAMA

Merkinės seniūnijos gyventojai, po įvykio kalbinti „Akistatos“, teigė išgyvenantys dvejopus jausmus: ir esantys priblokšti, kad visai jauni žmonės taip brutaliai nuskriaudė likimo jau ir taip nuskriaustą senutę, ir besidžiaugiantys, kad be didžiausių krašto chuliganų dabar bus galima ramiau pagyventi.

Net ilgiausiai dirbantys Varėnos policijos pareigūnai neatsimena, kad būtų tyrę tokį žiaurų ir nežmonišką nusikaltimą. Jie įtariamuosius linkę vadinti nužmogėjusiais prievartautojais ir teigia, kad tokia etiketė iškrypėlius lydės visą gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nusižiūrėjo kaimynę

Niekada savo šeimos nesukūrusi Ona B. (81 m.) iki šiol gyveno viena. Senutė yra kurčnebylė, tačiau kaime su visais geranoriškais žmonėmis susikalbėdavo gestais. Ona B. – buvusi gera siuvėja, tvarkinga ir vis dar savarankiška pensininkė, tad savo apylinkėse ji gerbiama ir minima tik geru žodžiu.

Senutė turi artimų giminaičių, tad niekada nesijausdavo esanti vieniša. Savo namuose moteriškė nebijodavo būti viena, nes gyvena kone kaimo centre, kur aplinkui – gyvenamieji namai ir jų gyventojai.

Tačiau – likimo pirštas – Onos B. ramią kasdienybę sujaukė ne kokie nors atėjūnai, o būtent jos kaimynai iš artimiausio namo – to paties kiemo gyventojai. Abu – daugiavaikių šeimų vaikai, niekada nematę gero tėvų pavyzdžio, nes jų namuose garbinamas alkoholis ir nė kiek nevertinami, kaip sakė viena Merkinės seniūnijos darbuotoja, lengva ranka paimami iš valstybės, o ne pačių uždirbti ir kaip atlygis už triūsą gaunami pinigai. Vyresniojo vaikino šeima dar paženklinta ir šiurpios netekties – prieš kurį laiką buvo nužudytas jo tėvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu įtariamieji pastaruoju metu niekur nesimokė, nedirbo – tik valkatavo, išgerdavo ir žvalgėsi, ką nuskriausti, kur prasimanyti pinigų, net nesvarbu – naktį ar dieną tai daryti.

Šitaip vieną naktį chuliganų akiratyje atsidūrė vieniša kaimynė Ona B. Turbūt neblaivūs iškrypėliai buvo įsitikinę, kad negirdinti ir kalbėti negalinti senutė – tinkamiausia auka.

Išgyveno košmarą

Savo artimos kaimynės namuose abu chuliganai atsidūrė išdaužę langą ir įsibrovę. Norėdami, kad močiutė jų nepažintų, abu veidus slėpė po savadarbėmis kaukėmis. Pagrindinis įsibrovėlių tikslas buvo pinigai. Kadangi užklupta ir išgąsdinta močiutė bandė ginti savo turtą, chuliganai ją pradėjo daužyti.

REKLAMA

Netrukus plėšikai jau turėjo iš Onos B. nugvelbtus 800 litų, tačiau išeiti neskubėjo. Kažkurio galvoje gimė mintis iš nekalbančios senutės pasityčioti ir turbūt kartu pasitikrinti savo vyriškumą. Nekviestų svečių vizitas Onai B. baigėsi košmaru – sena moteris buvo prievartaujama.

Brutalaus nusikaltimo įkarštyje iškrypėlių niekas neužklupo ir nesustabdė – niekas nieko neįtarė ir negirdėjo. Tik gerokai po vidurnakčio Ona B. sulaukė vienos kaimynės dėmesio. Šioji atėjo išgirdusi įtartinus garsus ir, pamačiusi sumuštą močiutę, iškart iškvietė greitąją pagalbą.

REKLAMA

Medikai nustatė, kad senutė ne tik šiaip pastumdyta ir apdaužyta – jai buvo žiauriai sumuštas veidas, lūžęs nosies kaulas, o sužaloti lyties organai liudijo apie patirtą lytinę prievartą. Pacientę teko skubiai operuoti.

Nors kurčnebylei sunkiai sekėsi paaiškinti sužalojimo aplinkybes, pareigūnai moteriškę suprato ir labai operatyviai išaiškino įžūliai nusikaltusius vaikinus bei juos sulaikė. Dabar iškrypėlių laukia ilgi nelaisvės metai.

Nuskriaudė sūnėnas

Pensinio amžiaus moteris lytinio iškrypėlio auka šių metų pradžioje tapo ir kitoje Dzūkijos vietovėje – Simne (Alytaus r.). Šiuo metu ikiteisminis tyrimas dėl moters išžaginimo Alytaus policijoje tebevyksta. Čia pareigūnai taip pat susidūrę su itin retu atveju – pensininkę įtariamas nuskriaudęs jos artimas giminaitis, sesers sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Simniškė N. (68 m.) pareigūnams pasiskundė lytinę prievartą patyrusi savo namuose, kai pas ją nekviestas atėjo netoliese gyvenantis sūnėnas A. L. (20 m.). Tiksliau – pensininkė savo giminaitį rado įsilaužusį į jos pastogę, kai vėlų vakarą sugrįžo namo. Moteris suprato, kad tik per plauką buvo neapvogta. Pradėjusi gėdinti artimą giminaitį ir pagrasinusi, kad iškvies policiją, teta tapo užklupto vagišiaus įtūžio auka – sūnėnas ją apstumdė, užlaužė rankas ir išprievartavo.

Iškart po išpuolio moteris naktį į policiją nesikreipė, bet, negalėjusi užmigti ir viską gerai apsvarsčiusi, rytą nutarė įskųsti žagintoją. Šis tuoj pat buvo sučiuptas. Šiuo metu sūnėnas yra laisvėje ir laukia teismo dienos.

REKLAMA

Nusikaltimą, kai lytinio smurto auka tapo garbaus amžiaus moteris, mena ir Elektrėnų policijos pareigūnai. Jie maždaug prieš metus buvo gavę Vievio gyventojos A. (77 m.) skundą dėl išprievartavimo. Pensininkė pranešė, kad ją nuskriaudė prieš vidurnaktį į butą įsibrovęs gerokai jaunesnis vyras, kuris iš pradžių puolė smaugti ir reikalavo pinigų, o po to sumušė, išprievartavo ir pagrobė 30 litų.

Irena ZUBRICKIENĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų