REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Marko Popovičius dar kartą įrodė esąs snaiperis, kuriuo galima pasitikėti pačiais svarbiausiais momentais. „Žalgirio“ legionierius iš Kroatijos vėlyvą ketvirtadienio vakarą Bamberge stojo prie baudų metimo linijos. Laikmatis jau rodė nulius, o kroato atstovaujamas „Žalgiris“ atsilikinėjo – 85:87. Popas šaltakraujiškai sumetė visus tris bandymus ir po pratęsimo išplėšė kauniečiams trečiąją pergalę 88:87 Eurolygos „Top 16“ etape.

REKLAMA
REKLAMA

Taip dramatiškai išsisprendė trilerio su pratęsimu Vokietijoje likimas. Šeimininkas – Bambergo „Brose Baskets“ klubas po septynių turų liko be pergalių, o kauniečiai, laimėję 3-is sykius liko 5-ojoje pozicijoje, bet išsaugojo galimybes žengti į ketvirtfinalį.

REKLAMA

Penktadienį žalgiriečiams grįžus į Kauną, „Žalgirio radijas“ pakalbino rungtynių didvyrį M.Popovičių.

– Marko, kodėl rungtynės Bamberge klostėsi taip sunkiai? – „Žalgirio radijas“ paklausė M.Popovičiaus.

– Pradėsiu nuo banalios frazės, kad „Top 16“ etape nėra lengvų varžovų. Tą Bambergo ekipa dar kartą įrodė. Iš tiesų, turėjome viską išspręsti dar ketvirtajame kėlinyje, bet mums pritrūko koncentracijos. Dėl to jie pelnė kelis lengvus taškus, mes neatsakingai prasižengėme, tačiau svarbiausia, kad pratęsimo metu mes sugebėjome juos įveikti. Žinoma, jei norime siekti kažko daugiau, turime žaisti žymiai geriau.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar buvo sunku išlaikyti šaltakraujiškumą prieš lemiamus tris baudų metimus?

– Prisipažinsiu, kad lengva tikrai nebuvo. Labai padėjo pirmas taiklus metimas. Tada buvau tikras, kad bent vieną iš likusių dviejų įmesiu. Pataikęs pirmą baudą daugiau apie tai nebegalvojau. Žinoma, galvoje sukosi daug įvairių minčių. Žinojau, kad „Top 16“ etape „Žalgiris“ nėra laimėjęs nuo Arvydo Sabonio sugrįžimo į Europą sezono. Tai kėlė papildomą spaudimą, bet laimei visos baudos buvo taiklios.

– Ką treneris akcentavo po rungtynių?

– Kaip visada, pagrindinę rungtynių analizę atliksime per porą dienų grįžę į savo areną, o po mačo treneris sakė, kad negalime būti visiškai patenkinti tuo, ką atlikome aikštelėje. Juk nežaidėme prieš Eurolygos lyderius, o teko su jais vargti ir vos laimėjome. Turime išlaikyti susikaupimą per visas 40 minučių. Negalima, įgijus 10 taškų persvarą, taip staigiai prarasti žaidimo kontrolę

TAIP PAT SKAITYKITE:

T. Dardenas: tai nebuvo „Žalgiriui“ įprastas krepšinis 

J. Plaza: mes pasirengę atiduoti gyvybę, kad patektume į ketvirtfinalį 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų