REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Čeliabinsko srityje užfiksuotas meteoritų lietus. Tai žurnalistams pranešė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai, kuriais remiasi „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiais duomenimis, Čeliabinsko srityje krintančios meteorito nuolaužos sužeidė mažiausiai 1200 žmonių.

REKLAMA

„Kosmoso stebėsenos prietaisai užfiksavo blyksnius žemutiniuose atmosferos sluoksniuose, tai – meteoritų lietus“, – pranešė jie.

Preliminariais duomenimis, meteoritų lietų sukėlė į atmosferą įskriejęs ir virš Čeliabinsko srities subyręjęs bolidas. Pranešama, kad išbyrėjo namų langai, vienoje regiono mokykloje yra nukentėjusiųjų.

Remiantis naujausiais pranešimais, meteorito sukelta sprogimo banga Čeliabinsko cinko gamykloje sugriovė dalį sandėlio sienos, praneša „Interfax”. Gamyklos administraciniame pastate išbyrėjo langai, nukentėjo keturi žmonės – visi jie sužeisti nesunkiai.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimo banga taip pat išdaužė kai kurių Čeliabinsko namų langus. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovų duomenimis, radiacijos fonas Čeliabinsko srityje normalus, žmonės neevakuojami.

Penktadienį anksti rytą virš Čeliabinsko užfiksuotas meteoritų lietus. Dauguma bolidų sudegė atmosferoje, bet vienas meteoritas, sprendžiant iš kelių vaizdo įrašų, nukrito Čeliabinsko srities teritorijoje.

Kurgano srities pareigūnų duomenimis, blyksnius danguje matė ir šio Rusijos regiono gyventojai. Meteoritų lietus taip pat buvo matomas Tiumenės bei Sverdlovsko srityse ir Kazachstano šiaurėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų