REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Valstijos oficialiai įsteigė naują karinį apdovanojimą, kuriuo pirmą kartą šalies kariuomenės istorijoje bus apdovanojami virtualiame mūšio lauke pasižymėję kariškiai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV gynybos departamentas pranešė, kad naujuoju „Distinguished Warfare“ medaliu kariai bus apdovanojami už ypatingus nuopelnus veikiant kibernetinėje erdvėje ar vykdant per atstumą valdomų orlaivių bei kitos kovinės technikos operacijas. Kai kurie JAV laikraščiai naująjį Pentagono apdovanojimą jau pavadino „Hakerių medaliu“.

REKLAMA

Pasak JAV gynybos sekretoriaus Leono Panettos, naujos technologinės galimybės, kuriomis gali naudotis JAV kariškiai, leidžia kovoti su priešu ir pasiekti pergalių esant toli nuo geografinės kovos veiksmų vietos. L. Panetta apgailestavo, kad iki šiol nebuvo oficialaus apdovanojimo, kuriuo JAV pagerbtų virtualiai kovos veiksmuose dalyvaujančių karių nuopelnus.

JAV gynybos departamentas savo interneto svetainėje nurodo, kad naujuoju medaliu bus apdovanojami ne tik pasižymėję kovinių veiksmų kibernetinėje erdvėje dalyviai, bet ir bepiločių lėktuvų, nuotoliniu būdu valdomų povandeninių bei antvandeninių laivų operatoriai bei priešraketinės gynybos kariuomenės kariai.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad „Distinguished Warfare“ medaliu vienas pirmųjų gali būti apdovanotas Nevados valstijoje (JAV) esančios karinės bazės operatorius, valdęs Afganistane skraidžiusį bepilotį lėktuvą (UAV). Tarp kitų pretendentų minimas Merilendo valstijoje esančio valdymo centro kariškis, sugebėjęs atremti interneto įsilaužėlių ataką, nukreiptą prie Pentagono kompiuterių tinklą.

Skelbiama, kad apdovanojimus „Distinguished Warfare“ medaliu asmeniškai tvirtins JAV gynybos sekretorius. Iki šiol naujausias JAV karinis apdovanojimas kariškiams už narsą ir didvyriškumą mūšio lauke buvo įsteigtas 1944 metais. Tai buvo Bronzinė žvaigždė. Pranešama, kad „Distinguished Warfare“ statusas bus didesnis už ją, bet mažesnis nei Sidabrinės žvaigždės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų