• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, atsiprašiusio lenkų tautos už praeitos kadencijos Seimo sprendimą nepritarti lenkiškus rašmenis dokumentuose įteisinančiam įstatymui, darbą vertina teigiamai ir sako, kad stovint prieš žurnalistus kiekvienam žmogui gali "išsprūsti tam tikra mintis".

REKLAMA
REKLAMA

"Užsienio reikalų ministro veiklą ir darbą aš vertinu teigiamai. Žinote, tam tikroje situacijoje, kaip ir čia, stovint ir matant daug kamerų, žurnalistų, dar ypač kitoje šalyje, kiekvienam žmogui gali išsprūsti tam tikra mintis, bet aš manau, tai buvo padaryta ne iš blogos valios", - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė Premjeras.

REKLAMA

Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasisakymo, kad valstybės vardu pareiškimus gali daryti tik žmonių išrinkti, o ne paskirti pareigūnai, Vyriausybės vadovas sakė negalintis vertinti.

Ketvirtadienį į Lenkiją atvykęs Lietuvos užsienio reikalų ministras L. Linkevičius interviu laikraščiui "Rzeczpospolita" atsiprašė už savo kolegas, kurie prieš beveik trejus metus per paskutinį prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) vizitą nepritarė kompromisiniam lenkų mažumos atžvilgiu įstatymui dėl pavardžių rašymo.

REKLAMA
REKLAMA

L. Kačynskis paskutinį kartą lankėsi Lietuvoje 2010 metų balandį, likus dviem dienoms iki Smolensko katastrofos.

Komentuodamas tuometį Lietuvos Seimo sprendimą dėl pavardžių rašymo, L. Linkevičius pareiškė, jog "tai - didelė gėda".

"Prezidentas L. Kačynskis buvo didelis Lietuvos draugas. Nemalonu, kad tai atsitiko per jo vizitą. Aš tada nebuvau deputatas, bet norėčiau už tai atsiprašyti. Tas balsavimas parodė, kokios sudėtingos šios problemos", - sakė ministras. Anot L. Linkevičiaus, reikalingos derybos, reikalingas abipusis pasitikėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mūsų vyriausybė nori permainų mažumų klausimu, bet dar nėra garantijų, kad šios pastangos bus sėkmingos. Padėkime vieni kitiems. Manau, jog tai bendras mūsų tikslas", - pabrėžė L. Linkevičius.

Į Lietuvą grįžęs L. Linkevičius sakė, kad jis savo atsiprašymą laiko mandagumo gestu ir kad jo vizito metu buvo nuspaustas Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių "perkrovimo" mygtukas.

Trečiadienį Prezidentė, paklausta, kaip vertina L. Linkevičiaus pareiškimą, teigė, kad valstybės vardu daryti pareiškimus gali tiktai tautos renkami pareigūnai, o ne skiriami, taip netiesiogiai sukritikuodama ministrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų