REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du Prancūzijos labdaros organizacijos nariai nuteisti kalėti dvejus metus už bandymą 2007 metais neteisėtai iš Čado Respublikos Afrikoje į Prancūziją nuskraidinti 103 vaikus, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Labdaros organizacijos "Zoe's Ark" įkūrėjas Erikas Breto (Eric Breteau) ir jo kolegė Emili Leluk (Emilie Lelouch) buvo teisiami už akių, bet antradienį skelbiant verdiktą atvyko į Paryžiaus teismą ir buvo nedelsiant suimti. Dar keturiems organizacijos nariams teismas skyrė lygtines laisvės atėmimo bausmes nuo šešių mėnesių iki vienų metų. Organizacija "Zoe's Ark" gavo 100 tūkst. eurų baudą.

REKLAMA

Buvo teigiama, kad į Prancūziją bus skraidinami našlaičiai iš karo draskomo Sudano Darfūro regiono, bet paaiškėjo, kad jie iš Čado ir turi savo šeimas. Kaltininkai buvo sulaikyti, kai Čade 2007 metais bandė vaikus susodinti į lėktuvą.

Vėliau tais metais Čado sostinėje Ndžamenoje teismas jiems skyrė po aštuonerius metus sunkiųjų darbų. 2008 metų kovą Čado prezidentas nuteistiesiems suteikė malonę, ir jie buvo išsiųsti į Prancūziją. Prancūzijoje šešiems asmenims buvo pateikti kaltinimai nelegaliai veikus įvaikinimo tarpininkais, organizavus nelegalių migrantų atvykimą į Prancūziją ir apgavus 358 šeimas, kurios tikėjosi vaikus įsivaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų