REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienį Lietuvos bankui apribojus verslininko Vladimiro Romanovo valdomo Ūkio banko veiklą prie banko skyrių būriavosi pirmieji klientai. Vilniuje sutiktų žmonių nuotaikos buvo skirtingos: pensinio amžiaus vilniečiai neslėpė nusivylimo, o jaunesni klientai, paprašyti išsakyti savo nuomonę, komentuoti atsisakė ir skubėjo savais reikalais.

REKLAMA
REKLAMA

Prie vieno iš Ūkio banko skyrių sutikta vilnietė teigė atėjusi atsiimti indėlio, tačiau to padaryti moteriai nepavyko – skyrius buvo uždarytas.

REKLAMA

„Praėjusią savaitę parašiau pareiškimą, kad norėčiau atsiimti santaupas. Man liepė ateiti šiandien. Ateinu – o skyrius uždarytas“, – pasipiktinimo neslėpė 72 metų Ūkio banko klientė Ramutė.

Paklausta, kodėl nusprendė atsiimti santaupas, vilnietė teigė jau anksčiau girdėjusi apie finansines Ūkio banko savininko V. Romanovo problemas.

„Per televizijoje išgirdau, kad V. Romanovas neturi pinigų sumokėti krepšininkams. Man kilo mintis, kad kažkas čia negerai“, – sakė prie Ūkio banko skyriaus Vilniuje sutikta pašnekovė. Moteris atskleidė, kad jos indėlis banke siekia kelis tūkstančius litų.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietės teigimu, padėti indėlį į Ūkio banką ją suviliojo aukštos palūkanų normos.

„Vasarą susigundžiau procentais, žinoma, abejodama, bet...“ – pasakojo vilnietė Ramutė.

Apribojo veiklą

Portalas ekonomika.lt primena, kad antradienį Lietuvos banko valdyba apribojo Ūkio banko veiklą ir paskyrė laikinąjį banko administratorių Adomą Audicką.

Toks sprendimas buvo priimtas įvertinus banko inspektavimo ataskaitą ir kitus priežiūros tikslais surinktus duomenis. Paskirtas laikinasis banko administratorius įpareigotas pasiūlyti sprendimus, kaip bankas galėtų vykdyti įsipareigojimus klientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikinai, kol bus rasti Ūkio banko problemų sprendimų būdai, ši institucija finansinių paslaugų neteiks. Akcijų birža „Nasdaq OMX Vilnius“ pranešė, kad laikinai stabdoma prekyba banko akcijomis.

Informacija klientams

Klientams aktuali naujausia informacija dėl Ūkio banko teikiama specialia nemokama telefono linija 8 800 10 007 (skambinantiems iš Lietuvos) ir tel. +370 37 395 532 (skambinantiems iš užsienio). Informacija šia telefono linija šią savaitę bus teikiama nuo 8 iki 20 val. darbo dienomis ir nuo 9 iki 13 val. šeštadieniais ir sekmadieniais.

Mindaugas Samkus

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų