REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežiaus Benedikto XVI sprendimas atsistatydinti Lietuvos ir Vatikano dvišalių santykių nepaveiks, bet pasauliui tai bus didelis pokytis, sako Prezidentės patarėja užsienio politikos klausimais Jovita Neliupšienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos ir Vatikano santykiai yra jau kuris metas sureguliuoti. Yra ir švietimo sutartys, ir kiti dokumentai. Tikriausiai nebūtų galima sakyti, kad tai turės tiesioginės įtakos dvišaliams santykiams, bet pačiam globaliam pasauliui, manau, kad tai yra pokytis, tai bus poveikis", - antradienį interviu "Žinių radijui" teigė Prezidentės patarėja.

REKLAMA

„Visi pasaulio lyderiai, tarp jų ir Respublikos Prezidentė, labai vertina Popiežiaus lyderystę ir pasišventimą darbui. Ypač tokioms sritims, kur Popiežius drąsiai ir aktyviai pasisakė už taikų konfliktų sureguliavimą, taikos procesų tinkamą įgyvendinimą.

Popiežiaus lyderystė iš tiesų yra pasaulinė", - pažymėjo J.Neliupšienė.

Popiežius Benediktas XVI vasario 11-ąją pranešė, jog vasario 28 dieną atsistatydina, dėl senatvės nebegalėdamas toliau eiti Popiežiaus pareigų, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Benediktas XVI - pirmasis Popiežius nuo viduramžių, žengsiantis tokį žingsnį.

85-erių Benediktas XVI Popiežiumi tapo 2005 metais balandžio mėnesį po Jono Pauliaus II mirties.

Popiežiaus teigimu, pastaraisiais mėnesiais jo sveikata pablogėjo, todėl jis turėjo pripažinti, kad nebegali tinkamai atlikti jam patikėtų pareigų.

"Dėl šios priežasties ir turint omenyje šio veiksmo svarbą visiškai laisva valia pranešu, kad atsisakau Romos popiežiaus pareigų", - teigiama pranešime iš Vatikano.

Anot Vatikano atstovo, Popiežius atsistatydins vasario 28 dieną 19.00 val. Grinvičo laiku.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų