REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais atvirumas gali būti pavojingas sportininkų gyvybei. Prieš kelerius metus futbolininkas, viešai prisipažinęs esąs homoseksualus, gyvenimą baigė savižudybe. Tačiau savo netradicinės orientacijos olimpiniai, pasaulio ir Europos čempionai nežada slėpti. Outsports.com pristato 20 sportininkų, kurie prisipažino apie netradicinę savo orientaciją. 

REKLAMA
REKLAMA

Marilyn Agliotti (žolės riedulys)

Sportininkė jau yra ištekėjusi už kitos moters. Olandės teigimu, žolės riedulyje turėtų atsirasti daugiau moterų, kurios prisipažintų apie homoseksualizmą.

REKLAMA

Judith Arndt (dviračių sportas)

Sportininkė apie tai, kad yra lesbietė, viešai prakalbo dar 1996 metais, kai Leipcige įsikūrė kartu su savo partnere Petra Rossner. Šiuo metu dviratininkė gyvena Australijoje, Melburne, kartu su teisininke Anna Wilson.

Seimone Augustus (krepšinis)

2010 metais krepšininkė patyrė asmeninę tragediją – jai buvo pašalinta gimda. Tais pačiais metais sportininkė nusprendė viešai prisipažinti apie netradicinę orientaciją. O 2012 metų gegužės mėnesį ji susižadėjo su LaTaya Varner.

REKLAMA
REKLAMA

Natalie Cook (tinklinis)

Savo gimtąją šalį – Australiją, tinklininkė iškeitė dėl meilės. Ji kartu su savo žmona Sarah Maxwell persikėlė Tansmaniją.

Lisa Dahlkvist (futbolas)

Švedo futbolininko Sveno Dalhlkvisto dukra apie homoseksualizmą viešai kalbėti pradėjo 2008 metais. Jos gyvenimo draugė – Jessica Danielsson.

Carlien Dirkse van den Heuvel, Kim Lammers, Maartje Paumen (žolės riedulys)

Net keturios Olandijos rinktinės žolės riedulio rinktinės narės yra viešai prakalbusios apie savo netradicinę orientaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imke Duplitzer (fechtavimas)

Vokietė apie homoseksualizmą prakalbo po 2006 metais pasaulio čempionate iškovoto bronzos medalio.

Edwardas Galas (žirgų sportas)

Ilgą laiką olandas draugavo su savo komandos nariu Hansu Peteriu Minderhoudu. Šalies dienraščiuose ne kartą buvo pasirodę jo interviu apie homoseksualizmą ir santykiais su vyrais.

Jessica Harrison ir Carole Péon (triatlonas)

Dvi žymiausios Prancūzijos triatlonininkės draugauja nuo 2005 metų.

Carl Hester (žirgų sportas)

Raitelis apie savo orientaciją prabilo visai netikėtai, kai išsiskyrė su savo mergina. Jis prisipažino, kad daug metų yra užmezgęs romaną su žirgų dresuotoju Spenceriu Wiltonu.

REKLAMA

Karen Hultzer (šaudymas iš lanko)

Alexandra Lacrabère (rankinis)

Apie savo netradicinę orientaciją Prancūzijos rankinio rinktinės narė prisipažino žurnalui „HandAction“. Ji taip pat viešai pristatė savo merginą bei papasakojo apie jų laisvalaikį. Jos mėgsta tapyti viena kitos portretus ir apsipirkinėti.

Jessica Landstrom ir Hedvig Lindahl (futbolas)

J. Landstrom apie homoseksualumą prasitarė 2008-ųjų metų lapkričio mėnesį, kai paaiškėjo, kad visus mokslinius darbus jai parašydavo jos meilužė Sara.

REKLAMA

Matthew Mitchamas (šuolis į vandenį)

Viešai apie savo netradicinę orientaciją sportininkas prakalbo 2008 metais, duodamas interviu laikraščiui „Sydney Morning Herald“. Prieš Pekino olimpines žaidynes, jis buvo itin palaikomas homoseksualų, jo atvaizdas puikuodavosi ant žymiausių gėjams skirtų žurnalų viršelių. Australas taip pat pirmas savo šalyje sportininkas, kuris atvirai kalba apie savo seksualinę orientaciją.

Mayssa Pessoa (tinklinis)

Megan Rapinoe (futbolas)

Apie tai, kad yra lesbietė, amerikietė prisipažino prieš Londono olimpines žaidynes, žurnalui „Out“. Ji taip pat patvirtino, kad trejus metus susitikinėja su Australijos futbolo žvaigžde Sarah Walsh.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų