REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėjimų departamentui surengus elektroninį aukcioną maistui visiems metams įsigyti sumokėti aštuoni milijonai litų.

Kalėjimų departamentui surengus elektroninį aukcioną maistui visiems metams įsigyti sumokėti aštuoni milijonai litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija nuteistųjų ir laukiančių teismo tardymo izoliatoriuose 2013 metams skyrė beveik 10 milijonų litų. Kiekvienam asmeniui parai maistui išleidžiama apie 20 litų.

REKLAMA

Siekdamas sutaupyti lėšų, Kalęjimų departamentas per Centrinę viešjųjų pirkimų informacinę sistemą surengė elektroninį aukcioną maisto produktams nuteistiesiems pirkti – miltų, makaronų,makaronų, morkų, svogūnų, kruopų, cukraus, prieskonių, druskos ir kt.

Anot Kalėjimo departamento Infrastruktūros ir turto valdymo skyriaus vedėjo Mindaugo Petkelio, buvo surengtas vienas didžiausių elektroninių aukcionų, kuriame dalyvavo 19 maisto tiekėjų, vyko tris dienas po dvylika valandų: „Kalėjimų departamentas tokiu būdu maistu visiems metams aprūpino penkias šalies įkalinimo įstaigas. Elektroninį aukcioną išbandėme jau antrą kartą, tačiau šis pirkimas buvo išskirtinis savo dydžiu, todėl prireikė nemažai pastangų ir laiko jam pasirengti. Daug naudos davė ir Viešųjų pirkimų tarnybos parengtos rekomendacijos. Todėl aukcionas pavyko ir manome, kad tai yra vienas geriausių būdų gauti mažiausią kainą.“

REKLAMA
REKLAMA

Aukciono laimėtojai – net tik stambios maisto tiekimo bendrovės, bet ir ūkininkas, sugebėjęs sėkmingai pasinaudoti elektroninio aukciono galimybėmis. Bendra pasiūlymų vertė aukciono metu sumažėjo nuo 9,5 milijonų litų iki 8, 8 milijonų litų.

 

Taip pavyko sutaupyti beveik vieną milijoną litų, kurie, matyt, bus palikti kitų metų poreikiams.

Nuteistieji ir laukiantieji teismo maitinami tris kartus per dieną. Be to, jie gauna ir vitaminų.

Norintiems gauti papildomo maisto sudaromos sąlygos jo įsigyti parduoruvėse. Neseniai priėmus įstatymą, kad kalėjimo parduotuvėse negalima prekiauti kai kuriais maisto produktais, kaliniai surengė maištą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprastai įkaltinimo įstaigose ir izoliatoriuose pusryčiams gaunama apie 500 gramų kruopų košės, sviesto, baltos duonos, sūrio, jogurto, arbatos su cukrumi.

Pietums – 500 mililitrų siurbos, makaronų su mėsa, salotų, juodos duonos, kompoto ir šviežių vaisių.

 

Pavakariams - duonos ir dešros, arbatos. Vakarienei paprastai ruošiama žuvis, bulvės. Tiekiama batono, sviesto,saldumynų, vaisių ir arbatos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų