REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei nelieka laiko net pakelti akių į dangų, arba dėl miesto pašvaistės jame beveik nematyti žvaigždžių, visada galima paganyti akis po žvaigždėtąjį skliautą virtualiai. Pavyzdžiui, žiūrint šiuos nakties dangaus filmukus, sukurtus naudojant sulėtinto filmavimo metodą.

REKLAMA
REKLAMA

1. „Laiko peizažai“

„Death is the Road to Awe“ - taip pavadinta ištrauka iš Tomo Lowe'o sukurto filmo „Laiko peizažai“. Tomas 2011 m. buvo pripažintas geriausiu JAV astronomijos fotografu, o tai, ką matote, nufilmuota šios šalies pietvakariuose.

REKLAMA

2. Žvaigždės šiaurėje

O šiame vaizdo siužete galima pamatyti žvaigždėtąjį dangų virš Norvegijos, Švedijos ir Suomijos. Jį nufilmavo Ole C. Salomonsenas.

3. Paukščių Takas virš Siera kalnų

Jeffas Chenas Kuo Chih nufilmavo nakties dangų virš rytinės Siera kalnų dalies Nevadoje (JAV). Šis vaizdas buvo įamžintas birželio mėnesio pabaigoje.

4. Šiaurės pašvaistė

O čia pamatysite, kaip atrodo dangaus skliautas virš Islandijos su privaloma šiaurės pašvaiste. Tokį vaizdą pamatė Enrique Pacheco.

REKLAMA
REKLAMA

5. Sulėtintas dangus

Dustinas Farrellas siūlo Arizonos gamtos ir dangaus peizažus, kurie buvo nufilmuoti per vienerius metus.

6. Paukščių Tako bangavimas

Jei gerai įsižiūrėtume, pamatytume, kad jis iš tikrųjų atrodo audringas. Randy Halversonas mums siūlo pasigrožėti žvaigždėtu dangumi virš jo gimtosios Pietų Dakotos.

7. Neregėta upė

Simonas Christenas nufilmavo, kaip virš San Francisko įlankos formuojasi debesys ir rūkas, virstantis tikra padangių upe.

8. Arkties šviesa

Ar esate kada matę, kas nutinka, kai saulėtekis sutampa su saulėlydžiu? Filmuota pavasarį pietinėje Norvegijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Geminidų meteorai

Praėjusį gruodį buvo galima stebėti meteoritų lietų, kurį sukėlė Geminidų meteorai. Tai suirusios kometos liekanos, kasmet papuošiančios dangų įspūdingu žvaigždžių lietumi. Filmuota Japonijoje.

10. Dangus virš vandenyno

 

Alex Cherney savo vaizdo siužete rodo mums žvaigždėtąjį dangų virš Ramiojo vandenyno šalia pietinės Australijos dalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų