REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkai ne veltui vadinami Lietuvos sporto sostine. Žiemos sporto entuziastai mielai renkasi uždarą kalnų slidinėjimo areną, komandinio sporto šakų atstovai (ne tik mūsų šalies, bet ir užsienio) vertina šiame mieste puikiai veikiančią infrastruktūrą, o sveikos gyvensenos entuziastai Druskininkus pagrįstai vadina sveikatos miestu. Bėgimo mėgėjai jau ne vienerius metus Druskininkuose varžydavosi pusės maratono bėgimuose, o 2013 metų birželio 8 dieną Druskininkuose pirmą kartą bus duotas startas eko maratono bėgimui.

REKLAMA
REKLAMA

Šiame kurorte maratono bėgikai varžydavosi ir anksčiau – pernai ir užpernai čia buvo galima matyti Druskininkus ir Baltarusijos Gardino miestą jungdavusio maratono dalyvius. Tokios varžybos numatytos ir 2013 metais. Tačiau ilgų nuotolių tikrų maratonų sezoną bus kviečiami pradėti anksčiau – birželio 8 dieną.

REKLAMA

„Šiandien Druskininkuose kiekvienas gali atrasti sau tinkamą poilsio, ramybės, širdžiai ir kūnui malonaus laiko leidimo formą – jaunas ir vyresnis, lieknas ir apkūnesnis, lietuvis ir užsienietis, didmiesčio gyventojas ir atvykėlis iš mažesnio miestelio. Mes laukiame visų. Džiaugiuosi, kad Druskininkus pamėgo ir svarbioms varžyboms čia rengiasi pačių įvairių sporto šakų atletai, aukščiausio meistriškumo sportininkai iš daugelio valstybių. Todėl tikiu, kad atvykę į maratono bėgimą sportininkai Druskininkuose jausis lyg namuose: komfortiškai ir jaukiai. Žinau, kad distancija bus nelengva, tačiau juk bėgimo mėgėjai iššūkių nebijo. O kūno nuovargį, tikiuosi, pakeis dvasinė euforija – tegul finišas Druskininkų maratono bėgime Jums būna naujo sugrįžimo į Druskininkus startu“, - teigia Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kurortas garsėja puikia begimams tinkančia infrastruktūra. Todėl maratono organizatoriai be vargo rado bėgikams (beje, jie bus suskirstyti į 6 amžiaus grupes) geriausiai tinkančią trasą – 42195 m distanciją sudarys 4 ratai, pusmaratonio bėgikai turės įveikti du distancijos ratus. Dalyviams bus siūloma dalyvauti ir 10,5 km, 4 km ir 1 km bėgimuose. Kadangi ne visa trasa drieksis asfaltuotais keliais, varžybos Druskininkuose pavadintos eko maratonu. Dalį distancijos sportininkai turės įveikti vaizdingais miško keliukais.

Pasak renginio organziatorių, Druskininkai garsėja ir kaip savaitgalio kurortas, todėl maratono dalyviai kviečiami atvykti su šeimomis: penktadienį įsikūrę šiame mieste ir pabendravę prieš renginį vyksiančiame „Pasta party“ vakarėlyje, šeštadienį bėgikai kovos distancijoje, o sekmadienis bus skirtas poilsiui ir jėgų atstatymui.

Registruotis į Druskininkų eko maratoną jau galima internetu www.druskininkumaratonas.lt

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų