REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos naftos kompanija "British Petroleum" (BP) pakeitė išmokų privatiems asmenims byloje dėl avarijos Meksikos įlankoje prognozę ir padidino ją nuo 7,8 mlrd. iki 8,5 mlrd. JAV dolerių, teigiama BP ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Korporacija mano, kad jai teks sumokėti papildomą 400 mln. dolerių sumą, nes jos įvertinta išmokų grupei ieškovų suma pasirodė mažesnė nei suma, patvirtinta susitarime su ieškovais. Dar 280 mln. dolerių BP planuoja išleisti administracinėms išlaidoms, informuoja "RIA Novosti".

REKLAMA

Praėjusių metų pavasarį BP pasiekė galutinį susitarimą su ieškovų komitetu byloje dėl 2010 n balandį įvykusios avarijos Meksikos įlankoje. Tuomet buvo nustatyta 7,8 mlrd. dolerių suma, būtina konfliktui sureguliuoti. Teismo patvirtintas susitarimas sudarytas iš dviejų dalių - viena jų susijusi su turto pretenzijomis, antra - su medicinos reikalavimais. Lapkritį kompanija susitarė su JAV valdžia ir dėl visų valdžios pretenzijų sureguliavimo, ir dėl rekordinės 4,5 mlrd. dolerių baudos mokėjimo.

Praėjusių metų lapkritį BP, kurios naftos platforma "Deepwater Horizon" nuskendo 2010 metais Meksikos įlankoje sukeldama rimtą ekologinę katastrofą, pripažino savo kaltę ir sutiko sumokėti 4,5 mlrd. dolerių baudą. Šią sumą sudaro 525 mln. dolerių, kuriuos kompanija per trejus metus sumokės JAV vertybinių popierių ir biržų komisijai, taip pat 2,744 mlrd. dolerių, kuriuos gaus Amerikos mokslų akademija (350 mln. JAV dolerių) ir Gamtos apsaugos fondas (National Fish and Wildlife Foundation) (2,4 mlrd.). Likusią 1,26 mlrd. dolerių sumą sudaro rekordinė teismų skirta bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų