• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Autobuso sprogimas Bulgarijos Burgaso oro uoste, per kurį žuvo penki izraeliečiai ir vairuotojas, greičiausiai yra Libano kovotojų grupės "Hezbollah" darbas, teigė pareigūnai, kuriais remiasi BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Autobusas su grupe turistų izraeliečių buvo susprogdintas Burgaso oro uoste liepos 18 dieną. Per teroro aktą žuvo penki izraeliečiai ir vairuotojas bulgaras, taip pat pats teroristas. Policijos ir Bulgarijos pareigūnai teigia, kad savižudis ir dar vienas įtariamasis, pasinaudoję Australijos ir Kanados pasais, priklauso "Hezbollah" šakai.

REKLAMA

Izraelis su išpuoliu, per kurį buvo sužeista 30 žmonių, taip pat sieja Iraną.

Teheranas visada neigė šiuos įtarimus, o "Hezbollah" nieko nekomentavo.

Antradienį šešis mėnesius trukusio tyrimo Sofijoje rezultatus atskleisdamas Bulgarijos vidaus reikalų ministras Cvetanas Cvetanovas teigė, kad Australijos ir Kanados pasų savininkai tiesiogiai susiję su "Hezbollah".

"Mes nustatėme, kad du vyrai yra "Hezbollah" karinio sparno nariai, - sakė C. Cvetanovas. - Duomenys rodo finansavimą ir ryšius tarp "Hezbollah" ir dviejų įtariamųjų".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanjahu (Benjamin Netanyahu), bulgarų tyrimo išvados aiškiai parodo, kad "Hezbollah" yra "tiesiogiai atsakingas už baisų aktą Burgase".

B. Netanjahu teigė, kad Iranas "vykdo teroro kampaniją už savo sienų", ir ragino Europos šalis "padaryti reikiamas išvadas nustatant tikrąją "Hezbollah" esmę".

Iki šiol Europa atsisako pasekti JAV ir Izraelio pavyzdžiu ir priskirti "Hezbollah" teroristų organizacijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų