• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Apple“, informuotų šaltinių teigimu, projektuoja supaprastintą „iPhone“ modelį, kuris, tikėtina, gali būti pristatytas šių metų II pusėje. Šių metų sausio mėnesio pabaigoje JAV Patentų ir prekių ženklų biuras (USPTO) paskelbė patento paraišką, kuri, rinkos analitikų teigimu, tiesiogiai susijusi su biudžetiniu „iPhone“.

REKLAMA
REKLAMA

Patente № 8 364 032 aprašomas „nedidelis elektroninis prietaisas“. Jis gaus plastikinį korpusą, ekraną per visą priekinę pusę, taip pat fotokamerą nugarinėje dalyje. Užsimenama ir apie specialų apsauginį sluoksnį. Rinkos stebėtojai pažymi, kad patento iliustracijoje pateiktame mobiliajame įrenginyje nėra mygtuko „Home“.

REKLAMA

Plastiko naudojimas vietoj stiklo ir metalo gaminant pigaus „iPhone“ korpusą leidžia sumažinti produkto kainą. Akivaizdu, kad tokiems ekranams bent jau jų debiuto metu tikrai negresia gauti „Retina“ ekraną, nors tikėtina, kad vėlesnėse modifikacijose jis atsiras (tai greičiausiai nutiks ir antros kartos „iPad mini“ atveju).

Rinkos ekspertų manymu, išmanusis telefonas turėtų kainuoti maždaug 200 JAV dolerių be jokių sutarčių su mobiliojo ryšio operatoriais. Kaip jau galima suprasti, biudžetinio „iPhone“ paskirtis yra konkurencija „Android“ išmaniaisiais telefonais masinių sprendimų rinkoje. Tokiu būdu, jei patentas taps realybe, bus galima konstatuoti, kad nuolatinis „Apple“ neigimas, jog neketinama išleisti pigaus „iPhone“, yra tik dar vienas akių dūmimo faktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų