REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl sutrikimų aušinimo sistemoje nustojo veikti superkompiuteris, kuriuo Japonijos meteorologijos valdyba sudaro reguliarias oro prognozes.

REKLAMA
REKLAMA

Gedimas aušinimo sistemoje buvo greitai pataisytas, tačiau kol kas niekaip neapvyksta pasiekti, kad superkompiuteris veiktų taip, kaip anksčiau.

REKLAMA

Meteorologijos tarnyba patikino, kad dėl šio sutrikimo nenukentės informavimas apie žemės drebėjimus ir cunamius, nes tam naudojamos kitos kompiuterinės sistemos.

Sugedusį superkompiuterį pagamino korporacija „Hitachi“. Jis buvo paleistas praėjusių metų birželį Tokijo priemiestyje ir geba atlikti apie 800 trln. apskaičiavimų per sekundę, arba trisdešimt kartų daugiau nei ankstesnis modelis, kurį naudojo Japonijos meteorologijos valdyba.

Valdyba antradienį pranešė, kad ir toliau dukart per dieną teiks orų prognozes visiems pagrindiniams šalies rajonams, bet jų tikslumas gali būti mažesnis nei įprastai. Antradienį Japonijos Ramiojo vandenyno pakrantėje prognozuojamas smarkus snygis, kuris gali sukelti rimtų trikdžių šalies transporto sistemoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų