• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomikos įvairinimas Rusijoje turėtų apimti verslo finansavimą, kovą su korupcija ir kvalifikuotų darbuotojų trūkumu bei kitus aspektus. Tokias išvadas pirmadienį Londone pateikia Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) ekspertai, parengę ataskaitą "Diversifikacija Rusijoje".

REKLAMA
REKLAMA

88 puslapių dokumente išsakoma tarptautinių finansų analitikų nuomonė dėl Rusijos pastangų įvairinti šalies apdirbamąją pramonę. Banko išvados remiasi "didelės Rusijos ir tarptautinių ekonomistų grupės tyrimu, įskaitant ERPB ir Rusijos VEB banko atstovus".

REKLAMA

Ataskaitoje apibūdinti "verslo aplinkos trūkumai, kvalifikuotų vadovų trūkumas, taip pat švietimo sistemos nesėkmės ir ribotos migracijos politikos priemonės. Visi šie trūkumai trukdo Rusijai kurti modernią ekonomiką, kuri skatintų gamybą ir sumažintų šalies priklausomybę nuo pirminių žaliavų eksporto. Pastaroji dabar yra didesnė nei prieš 15 metų."

ERPB per pastaruosius dvejus metus su Pasaulio banku atliko tyrimą, kuriame dalyvavo 4,2 tūkst. įmonių iš 37 Rusijos regionų. "Tyrimo rezultatai parodė, kad nors yra didelių regionų skirtumų, dauguma respondentų korupciją, įgūdžių ir galimybių gauti finansavimą trūkumą mato kaip pagrindines kliūtis plėtoti verslą Rusijoje ", - sakė ERPB atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų