• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Maskvos teisme 23 metams nelaisvės nuteistas garsiausias pastarųjų metų samdomas Rusijos žudikas.

REKLAMA
REKLAMA

11 žmonių nužudymu ir kitais nusikaltimais kaltinamas Maratas Polianskis apie savo nuodėmes gana smulkiai papasakojo teisme. Jis savo kaltę pripažino, todėl išgirdęs nuosprendį išoriškai atrodė ramus.

REKLAMA

Žudė ir savus

Rusijoje ir jos apylinkėse užsakytas žmogžudystes M. Polianskis su kitais gaujos nariais vykdė 1994–1998 metais, kai Maskvos kriminalinių grupuočių karai buvo pasiekę aukštumas. Tarp garsiausių aukų – ir žymiausiu samdomu žudiku vadinamas Aleksandras Solonikas, ir buvęs Rusijos sportininkų partijos lyderis, graikų ir romėnų imtynių treneris Otaris Kvantrišvilis, palaikęs ryšius su įtakingiausiais Maskvos vagių autoritetais.

REKLAMA
REKLAMA

Su žymiausiomis Medvedkovo ir Orechovo kriminalinėmis gaujomis sietas M. Polianskis apie 11 nugalabytų aukų prakalbo tik teisme. Kiek anksčiau, 2011 metais, dėl 4 žmonių nužudymo jam buvo skirta 17 metų nelaisvės sustiprintojo režimo pataisos darbų kolonijoje. Dabar bausmė pailgėjo dar šešeriais metais.

Anksčiau M. Polianskis buvo nuteistas už 1996–1998 metais įvykdytas žmogžudystes. Teisme įrodyta, kad daugelis aukų – konkurentai iš kitų nusikalstamų grupuočių.

Būdamas laisvėje M. Polianskis dirbo Orechovo gaujos lyderio Sergejaus Butorino, pravardžiuojamo Osia, asmens sargybiniu. Šis garsėjo žiaurumu sėbrams. Osia ypač griežtai, o kai kada ir mirtinai bausdavo tuos, kurie buvo linkę svaigintis alkoholiu, narkotikais, laidė kritikos strėles lyderiui ar ketino pasitraukti iš gaujos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Plastinė operacija nepadėjo

1996 metais S. Butorinas inscenizavo savo žmogžudystę ir vienose Maskvos kapinėse surengė iškilmingą laidotuvių ceremoniją. Pats pasidarė plastinę operaciją ir slapčia išvyko į Ispaniją. Iš šios šalies toliau davė nurodymus gaujos nariams. Vis dėlto 1998 metais grupuotė buvo neutralizuota.

Gaujos narius S. Butoriną ir M. Polianskį pavyko surasti tik 2001-aisiais. Vyrai buvo sulaikyti Barselonos priemiestyje veikiančio viešbučio prieigose.

Iš pradžių jie buvo įkalinti Ispanijos kalėjime, tačiau 2009–2010 metais perduoti Rusijai.

2011-aisiais S. Butorinui skirtas įkalinimas iki gyvos galvos. Griežčiausios bausmės M. Polianskis išvengė tiktai dėl to, kad sutiko bendradarbiauti su pareigūnais. Remiantis jo parodymais, sulaikyti, o paskui ir nuteisti kiti žiauriais nusikaltimais kaltinti gaujos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų