• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kitų metų mieste gali atsirasti dar vienas ištuštėjęs pastatas. Savivaldybės planuose – Ukmergės jaunimo mokyklą prijungti prie Užupio pagrindinės mokyklos. Svarstoma, ką būtų galima įkurdinti pastate, kad jis nestovėtų dykas. Apie mokyklų tinklo pertvarkos planus tariamasi ir su visuomene.

REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės jaunimo mokyklą siūloma reorganizuoti dėl mažo mokinių skaičiaus. Ją norima prijungti prie Užupio pagrindinės mokyklos.

REKLAMA

Šiuo metu Jaunimo mokykloje mokosi 30 moksleivių. Juos moko 15 pedagogų. 6 iš jų tai – pagrindinė darbovietė.

Užupio pagrindinės mokyklos direktorė Regina Razmienė teigia, kad kolektyve aptarus kitų mokslo metų naujoves, nepasitenkinimo iš pedagogų pusės nepajuto. Bangų, anot vadovės, šis sprendimas nesukėlė. Tiesa, ji pripažino, kad yra ir teigiamų, ir neigiamų pusių.

Naudinga, kad šiais mokyklų tuštėjimo laikais atsinešami ir mokinio krepšeliai. Neigiama pusė – Užupio mokykla gali tapti ne tokia patraukli visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

Ne paslaptis, kad Jaunimo mokykloje mokosi mažiau motyvuoti moksleiviai. Nors mokomi jie pagal bendrojo lavinimo programą, daugiau yra orientuojami į praktinę veiklą.

Jiems dėstomos ir ikiprofesinio ugdymo disciplinos – stalių, keramikų bei vaizdo operatorių darbai.

Paprašius situaciją pakomentuoti Ukmergės jaunimo mokyklos direktorės Aldonos Šniokienės, ji atsakė nenorinti apie tai kalbėti.

 

Svarsto pastato likimą

 

Savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė sako, kad Jaunimo mokyklos kolektyve „labai didelės priešpriešos nėra“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, pedagogai supranta ir patys, kad mokinių kitais metais čia gali likti perpus mažiau ir mokyklos ateitis aiški – ją belieka prijungti prie kitos švietimo įstaigos.

Šiuo metu svarstoma ir ūkiška šio klausimo pusė – ką daryti su 1500 kvadratinių metrų ploto patalpomis.

Siūloma perduoti patalpas Ukmergės jaunimo laisvalaikio centrui. Gal pavyktų dalį jų išnuomoti pagal panaudos sutartis.

 

Siūloma svarstyti visuomenei

 

Minėtų mokyklų sujungimas – tai tik viena bendrojo lavinimo mokyklų tinklo pertvarkos plano dalis. Vasario mėnesį šis planas turėtų būti pateikiamas tvirtinti rajono tarybai.

REKLAMA

Kaip planas vykdomas, stebi tuo tikslu sudaryta 11 asmenų darbo grupė. Ji atliko tyrimą ir informavo tarybą apie jau įgyvendintus punktus bei numatomas mokyklų tinklo pertvarkos kryptis.

Ataskaita apie įgyvendintus ir numatomus pokyčius savivaldybės internetinėje svetainėje pateikta svarstyti visuomenei.

 

Mokyklų tinklas siaurėja

 

Mokyklų tinklas rajone siaurėja jau ne pirmus metus.

Dėl vaikų skaičiaus mažėjimo teko uždaryti Siesikų vidurinės mokyklos Tulpiakiemio, Veprių vidurinės mokyklos Sližių ir Pabaisko pagrindinės mokyklos Kulniškių pradinio ugdymo skyrius.

REKLAMA

Nuo šių mokslo metų pradžios nutrauktas vidurinio ugdymo programų vykdymas Ukmergės „Šilo“ ir Užupio vidurinėse mokyklose. Jos tapo pagrindinėmis.

Reorganizuota ir Žemaitkiemio pagrindinė mokykla. Ji prijungta prie Želvos vidurinės. Pastarosios struktūroje atsirado Žemaitkiemio progimnazijos skyrius. Mokinių čia mažėja ir planuojama, kad po dvejų metų liks 16 vaikų. Prognozuojama, jog teks pagalvoti ir apie šio skyriaus uždarymą.

Reorganizuota ir Šešuolių pagrindinė mokykla prijungiant ją prie „Šilo“ pagrindinės.

Ukmergės „Ryto“ specialioji mokykla mokyklų sąraše atsirado sujungus Specialiąją mokyklą ir specialaus ugdymo centrą „Vyturėlis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Retėjant mokyklų tinklui, savivaldybei iškilo uždavinys organizuoti moksleivių pavėžėjimą arba suderinti su UAB Ukmergės autobusų parku miesto bei priemiestinių maršrutinių autobusų grafikus bei maršrutus.

733 mokiniams ši įmonė išdavė nemokamo važiavimo bilietus. Mokykliniais autobusėliais į mokyklas ir namo pavežami 609 mokiniai. Jų savivaldybė turi 18.

Ligita JUODVALKIENĖ

www.ukzinios.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų