REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

.Rita ŽADEIKYTĖ

Pirmadienį Šiaulių liberalų ir centro sąjungos pirmininko postą ir partiją paliko Tarybos narys Gintaras Karalevičius. Iš partijos frakcijos traukiasi ir eksmeras Genadijus Mikšys. Liberalcentristų frakcijos miesto Taryboje nebelieka.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbsiu su tais, kuriais pasitikiu“

Atsistatydinimo pareiškimą G. Karalevičius padėjo Liberalų ir centro sąjungos Šiaulių skyriaus tarybos posėdyje.

REKLAMA

„Noriu dirbti su tais žmonėmis, kuriais pasitikiu“, – paaiškino G. Karalevičius. Kol kas neapsisprendęs į kurią partiją pasuks, žino tik tiek, kad liks politikoje ir po savaitgalio jau praneš savo sprendimą.

„Tikrai neplanuoju eiti į tas partijas, kurios laimėjo Seimo rinkimus“, – sakė G. Karalevičius. Vėliau pridūrė, kad šalyje, jo nuomone, yra trys liberalios partijos: Liberalų ir centro sąjunga, Liberalų sąjūdis ir Artūro Zuoko „Taip“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek liberalių partijų yra per daug. Išsiskirsto rinkėjų balsai. Jeigu nori kažką padaryti, turi būti Lietuvoje viena liberali partija“, – mano G. Karalevičius.

Atsistatydinus G. Karalevičiui, skyriui laikinai vadovauja pirmasis pirmininko pavaduotojas Artūras Kiudulas. Vasario 11 dieną numatytas partijos skyriaus susirinkimas, kuriame turėtų būti išrinktas skyriaus pirmininkas.

Liberalų ir centro sąjungos Šiaulių skyriuje yra 130 narių. Miesto Taryboje liberalcentristai turi tris vietas ir savo frakciją.

Siūloma jungtis

Praėjusią savaitę Šiauliuose lankėsi Liberalų sąjūdžio lyderiai Eligijus Masiulis ir Eugenijus Gentvilas. Jie vietos liberalcentristams pasiūlė įsilieti į Liberalų sąjūdį be partijų jungimosi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto tarybos Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Vincas Laurutis „Šiaulių kraštui“ teigė manąs, jog problema yra partijų vadovų ambicijos.

„Be reikalo skaldomės, – „Šiaulių kraštui“ sakė V. Laurutis. – Pagarbiau būtų jungtis partijoms kaip institucijoms, o ne per skyrius po vieną pereiti.“

G. Karalevičius dar praėjusią savaitę skeptiškai vertino partijų jungimąsi. Miesto Taryboje du Liberalų sąjūdžio atstovai dabar dirba vienoje frakcijoje su trimis Darbo partijos nariais.

„Prieš kolegas „darbiečius“ nieko neturiu, bet, manau, apsispręsti reikėtų, kai bus išspręsta Darbo partijos byla“, – „Šiaulių kraštui“ yra sakęs G. Karalevičius.

REKLAMA

Partija išsivaikščioja

Liberalų ir centro frakcijos narys Genadijus Mikšys dar pernai yra sustabdęs savo narystę partijoje. Jis parašė prašymą dirbti jungtinėje Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos frakcijoje.

„Liberalų ir centro partijos frakcija keturis mėnesius visai nieko nedirbo, nebuvome nė karto susirinkę. Aš jau seniai esu išėjęs iš partijos. Kad ta mūsų partija... vieni pas vienus, kiti pas kitus bando išeiti..“, – sakė G. Mikšys.

Liberalų ir centro sąjungos nario Vaclovo Vingro teigimu, iš liberalcentristų frakcijos pasitraukus bent vienam iš trijų narių, Liberalų ir centro partijos frakcijos miesto Taryboje nebelieka.

Liberalcentristams nebepatekus į Seimą partija gali visai išnykti?

„Bus žmonių, kurie išeis į kitas partijas, bus tokių, kurie visai trauksis iš politikos. Bet nereikia pamiršti, kad mes savivaldybėse turim daug partijos žmonių“, – sakė V. Vingras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų