• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korupcija įtariamas Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, kuriam šiuo metu skirtas namų areštas, sulaukia vis daugiau palaikymo iš sporto visuomenės. 

REKLAMA
REKLAMA

Paramą jam pareiškė šalies krepšinio federacija, moksleivių krepšinio lyga, nemažai su krepšiniu susijusių žmonių, Prezidentei laišką atsiuntė ir Anglijos Vusterio universiteto profesorius Davidas Greenas.

REKLAMA

Pirmadienį pareiškimą žiniasklaidai išplatino ir Lietuvos krepšinio trenerių asociacija:

„Mes, daugiau kaip 200 trenerių, susirinkę į kasmetinį Lietuvos krepšinio trenerių seminarą, norėtume pareikšti paramą Lietuvos krepšinio federacijos generaliniam sekretoriui Mindaugui Balčiūnui.

M. Balčiūnas aktyviai ir negailėdamas jėgų įgyvendina šalies krepšiniui svarbius projektus. Lietuvoje surengti aukščiausio lygio įvairių amžiaus grupių Europos ir pasaulio krepšinio čempionatai, kuriuose galėjo atsiskleisti talentingiausi šalies treneriai, o jų pasiekimais didžiuojasi visa Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienerius metus Mindaugas Balčiūnas buvo Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos generaliniu sekretoriumi ir daug dėmesio skyrė trenerių kvalifikacijos kėlimui, naujų idėjų įgyvendinimui, šalies trenerių vardo garsinimui. M. Balčiūno iniciatyva vyksta įvairūs seminarai, o juos veda ne tik žymiausi Lietuvos, bet ir pasaulio krepšinio specialistai.

Mes vertiname Mindaugo Balčiūno žmogiškąsias savybes: betarpišką bendravimą, atvirumą ir norą išgirsti siūlymus. Tikimės, kad netrukus M. Balčiūnas galės grįžti prie pradėtų projektų, o Lietuvos krepšinis džiugins įsimintinomis pergalėmis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Primename, kad Panevėžio apygardos prokurorai kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnais, siekdami atskleisti korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba, sukčiavimo ir dokumentų suklastojimo - toliau tiria miesto savivaldybės lėšų panaudojimo viešbučio "Romantic" rekonstrukcijai teisėtumą.

Įtariama, kad prieš 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą galėjo būti parengtas planas, kaip neteisėtai Panevėžio miesto savivaldybės lėšomis rekonstruoti UAB "Via Unica" viešbutį "Romantic" Panevėžyje.

REKLAMA

2010 m. tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir Lietuvos krepšinio federacijos buvo pasirašyta daugiau kaip dviejų milijonų litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, o išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

S. Jovaiša: dėčiau galvą dėl M. Balčiūno reputacijos ir skaidrumo

M. Balčiūnas trims mėnesiams nušalintas nuo LKF generalinio sekretoriaus pareigų

M. Balčiūno istorija: ažiotažas ir stipri gynyba pasiteisino

R. Kaukėnas: neįsivaizduoju, kad M. Balčiūnas galėtų užsiimti kažkokiais nešvariais reikalais

A. Sabonis įsiutęs: M. Balčiūnas sulaikytas kaip koks nusikaltėlis, pardavinėjęs narkotikus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų