REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį (2013 01 26) Alytuje šurmuliavo gausus šachmatų mėgėjų būrys, susirinkęs į tradicines Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" Žiemos žaidynes, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Varžybose dalyvavo 59 šachmatininkai ir 26 šachmatininkės, kurie atstovavo 23 komandas. Turnyras vyko pagal komandinės- asmeninės įskaitos sistemą (komandą sudarė 2 vyrai ir 1 moteris), o pačios komandos buvo skirstomos į miestų ir rajonų grupes.

REKLAMA

Po atkaklių 9 varžybų ratų asmeninėje įskaitoje nugalėjo Ukmergės rajono komandos kapitonas tarptautinis meistras Vytautas Šlapikas (7,5 tšk. iš 9), antrasis liko Klaipėdos rajono atstovas Martynas Taučius (7 iš 9), o trečioji vieta atiteko (dėl prastesnių papildomų rodiklių) Marijampolės komandos kapitonui Rolandui Martinkui (7 iš 9).

Moterų turnyre nugalėjo vilnietė Dominyka Batkovskytė (8 iš 9), dėl blogesnių papildomų rodiklių antra liko Diana Pažėrienė iš Elektrėnų (8 iš 9), o trečioji - Rūta Jakaitytė iš Panevėžio (6,5 iš 9).

REKLAMA
REKLAMA

Komandinėse varžybose miestų grupėje, kurioje varžėsi 5 komandos nugalėtojų taurę iškovojo Vilniaus komanda, sidabru pasipuošė Marijampolės, o bronza - Panevėžio komandos. Rajonų grupėje varžėsi net 18 komandų. Rajonų grupėje sėkmė šiemet šypsojosi Kėdainių rajono komandai, sidabras atiteko Klaipėdos rajono komandai (pernai metų čempionams), o bronza - Ukmergės rajono komandai.

Lietuvos sporto draugijos "Žalgiris" Žiemos žaidynių prizininkai buvo apdovanoti Žaidynių taurėmis, medaliais ir diplomais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų