REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno ir Rygos miestų draugystė penktadienį įtvirtinta miestų vadovų parašais. Po daugelio metų draugiškų santykių oficialiai įteisintas Kauno ir Rygos miestų savivaldybių bendradarbiavimas. Rygos miesto savivaldybės tarybos pirmininko Nilso Ušakovo parašu patvirtintą ketinimų protokolą pasirašė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Miestų vadovų pasirašytame dokumente įtvirtintas susitarimas plėtoti bendradarbiavimą, daug dėmesio skirti, kultūros, švietimo, sporto, turizmo, miesto plėtros ir savivaldybės administracijos klausimams. Taip pat planuojamas jaunimo bendradarbiavimas ir mainai kultūrinių konkursų organizavimo srityje, keitimasis patirtimi sporto ir turizmo infrastruktūros plėtroje, verslui palankios aplinkos skatinimas bendradarbiaujančiuose miestuose.

REKLAMA

"Ketinimų protokolo pasirašymas yra labai svarbus, nes gali padėti surasti bendrą kalbą ne tik tarp miestų, bet ir tarp šalių", - teigė Rygos miesto savivaldybės administracijos vadovas J. Radzkevičius.

Svečiai iš Rygos ypač dėkojo Kauno miesto mero pavaduotojui Stanislovui Buškevičiui, kuris labai aktyviai siekė užmegzti tvirtus ryšius su Ryga. Kaunietis vicemeras net kelis kartus lankėsi Rygoje, kur aptarė bendradarbiavimo galimybes su šio miesto tarybos pirmininku ir meru N. Ušakovu.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu Kauno miesto meras A. Kupčinskas nuoširdžiai padėkojo svečiams iš Rygos už jų vizitą bei už stiprėjančią gražią abiejų miestų draugystę.

Kaip Eltai sakė savivaldybės administracijos Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vedėjas Raimundas Šmitas, Ryga Kaunui tampa 25-uoju miestu partneriu. Prieš keletą metų buvo žengti pirmi žingsniai formalizuojant draugystę su mažesniu kaimyninės Latvijos miestu - Daugpiliu, tačiau iki bendradarbiavimo su šiuo miestu sutarties pasirašymo neprieita. Giminingų miestų Kaunas turi Vokietijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Ukrainoje, Kinijoje bei kitose valstybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų