REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV karinių pajėgų Afrikoje vadovas pripažino, kad Pentagonas, mokydamas Malio karius, padarė klaidų, praneša BBC.

JAV karinių pajėgų Afrikoje vadovas pripažino, kad Pentagonas, mokydamas Malio karius, padarė klaidų, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generolas Carteris Hamas sakė, kad JAV pajėgos, kurios treniravo Malio karius, jų neišmokė "vertybių, etikos ir karo moralės". Generolas kalbėjo po to, kai žmogaus teisių organizacijos pradėjo skelbti, kad Prancūzijos pajėgų vadovaujamoje kovoje su islamistais dalyvaujantys Malio kariai žudo arabus ir tuaregus.

REKLAMA

Dėl šios žinios labai sunerimo Vakarai ir ypač JAV, kurios jau kelerius metus moko Malio karius kovoti prieš šalies šiaurėje klestinčius islamistus. Malio kariuomenė 2012 m. surengė pučą, o po to kilus chaosui, islamistai kovotojai ir sukilėliai užėmė visą šiaurinę Malio dalį, ir kariuomenė tam beveik nepasipriešino.

K. Hemas sakė, kad Malio kariai buvo mokomi daugybės taktinių ir techninių dalykų, bet nepakankamai apie vertybes, etiką ir moralę. Pasak generolo, buvo nepakankamai stengiamasi įtikinti Malio rekrutus, kad "kai apsivelki savo šalies uniformą, prisiimi atsakomybę ginti ir saugoti tą šalį, likti ištikimas valdžiai ir laikytis teisės principų".

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Prancūzijos televizija praneša, kad netoli Malio šiaurėje esančio Gao miesto, kuriame įsitvirtinę islamistai kovotojai, rengiami antskrydžiai. BBC praneša, kad Gao mieste Prancūzijos vadovaujamos pajėgos gali surengti sausumos ir oro puolimą.

Šiuo metu Malyje yra apie du tūkstančius Prancūzijos karių, prie kurių prisijungs Afrikos šalių pajėgos. Į Malį atvyksta Čado kariai ir daugiau nei tūkstantis Nigerijos karių.

Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūra teigia, kad nuo sausio 10 dienos iš Malio į kaimynines šalis pabėgo per septynis tūkstančius civilių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų