REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų vasario 4 – 6 dienomis Vilniaus universiteto Teisės fakultete (VU TF) pirmą kartą organizuojamas renginių ciklas Teisės mokslo pavasaris. Tai visiškai nauja šio fakulteto iniciatyva, kurios esmė – sukviesti į senąją Alma Mater teisininkus tyrėjus, praktikus, studentus diskutuoti aktualiomis teisės mokslo temomis. Pirmą kartą organizuojamame renginių cikle dalyvaus visų trijų, teisininkus ruošiančių, universitetų atstovai. Į diskusijas įsijungs Vilniaus, Mykolo Romerio ir Vytauto Didžiojo universitetų profesūra ir studentai bei Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VU TF dekano prof. dr. Tomo Davulio, šis mokslinių renginių ciklas skelbia tiek studijų pradžią, tiek ir mokslo pabudimą. Diskusijos, polemika, argumentų kova yra ne tik teisingumo, teisinio kompromiso, bet ir teisės mokslo pagrindas. Tik tada, kai argumentų mūšyje yra patikrinamas teiginys, jį galima laikyti visaverčiu. „Būtent šios tiesos norime išmokyti savo studentus. Esu įsitikinęs, kad Lietuvoje dar trūksta mokslinės diskusijos beveik visais teisinės tikrovės klausimais, todėl stengiamės tokiais renginiais kiek įmanoma šią spragą užpildyti“, - teigia dekanas.

REKLAMA

Organizatoriai tikisi, kad Teisės mokslo pavasaris patrauks ne tik įstatymų leidėjų ar vykdomosios valdžios atstovų, bet ir visuomenės dėmesį. Taip būtų galima pamatyti ir kitą teisingumo įgyvendinimo pusę – teisės fenomenas nėra toks paprastas ir vienareikšmis reiškinys, kaip jį šiandien Lietuvoje kartais norima pavaizduoti. Tai – sudėtingas daugiabriaunis gyvas mechanizmas, kuris dėl pačios visuomenės vystymosi ypatumų darosi vis sudėtingesnis. Todėl prof. T. Davulis pabrėžia, kad atėjo laikas, kai jau negalima išsiversti be profesionalaus kvalifikuoto požiūrio į teisę.

REKLAMA
REKLAMA

Tris dienas truksiančio Teisės mokslo pavasario metu planuojama mokslinė konferencija „Privatinės teisės tyrimai“, Studentų mokslinės draugijos konferencija bei apskritojo stalo diskusija „Teisininko išsilavinimas: koks jis turi būti?“ Šventėje ypač laukiama studentų – būtent jaunosios, būsimosios kartos susidomėjimo mokslu, jų pačių dalyvavimo, svarstant teisės raidos klausimus ir kitas teisės aktualijas. Susidomėjusiems taip pat bus siūloma pirmosios dienos mokslinę konferenciją stebėti ir tiesiogiai internetu.

Teisės mokslo pavasario organizatoriai tikisi šį renginių ciklą paversti tęstine švente, tai yra sukurti aplinką, kurioje kasmet susitiktų kolegos mokslininkai ir praktikai, dalintųsi įžvalgomis ir patirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų