REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) atstovai artimiausiu metu planuoja susitikimus su politikais, kuriuose pristatys savo siūlymus kaip spręsti problemas teisėsaugoje, pateiks būtinų reformai dokumentų projektus. Tokius susitikimus inicijuoti paskatino įvairių politikų pasisakymai teisėsaugos tema, kuriuose pareigūnai pasigedo konkrečių sprendimų siūlymų ir numatomo rezultato vizijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Štai Prezidentė ir Ministras Pirmininkas sako, kad išorinių sienų apsauga bus vienas iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo ES prioritetų. Naujasis vidaus reikalų ministras mus ramina, jog jau gegužės mėnesį pareigūnų atlyginimai augs 8-12 procentų. Tačiau į tai Premjeras teigia, kad didinti atlyginimus pareigūnams galima tik iš vidinių VRM rezervų, deja, tokių rezervų seniai nėra. Su įvairiais politikais ir pareigūnais apie teisėsaugos bėdas kalbėjome jau ne kartą. Pareigūnams skaudžiausias ir opiausiais problemas - nepakankamą sistemos finansavimą, 40 valandų trukmės darbo savaitę, pareigūnams nesugrąžintą darbo užmokestį pristatėme ir naujai Vidaus reikalų ministerijos vadovybei”, - teigia NPPSS vadovas Vladimir Banel.

REKLAMA

Anot NPPSS pirmininko, teisėsaugos sistema yra santykinai nedidelė, palyginus su švietimo ar sveikatos priežiūros sistemomis, todėl reformuoti ją turėtų būti lengviau. Sustiprinus teisėsaugą mažėtų nusikalstamumas, silpnėtų šešėlinė ekonomika. Todėl NPPSS atstovai kviečia valdančiuosius reformas pradėti būtent nuo teisėsaugos.

Per pastaruosius keturis metus tarnybą paliko apie 3,5 tūkstančio teisėtvarkos pareigūnų. Iš jų daugiau kaip tūkstantis vien per praėjusius metus. Nuo 2008 m. statutinių įstaigų finansavimas Lietuvoje mažėjo daugiau nei 350 mln litų. Vien pareigūnų darbo užmokesčio fondas per šį laikotarpį sumažėjo 120 mln litų.

„Jei situacija iš esmės nesikeis gali būti, kad Lietuvos pirmininkavo ES pradžią pažymėsime visuotiniu pareigūnų protestu visoje šalyje” – sakė V.Banel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų