• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spėlioti, kaip bibliotekos atrodys ateityje, tapo dar lengviau po to, kai Teksaso valstijos (JAV) Bexaro apygardos valdžia pranešė šiemet čia atidarysianti naują biblioteką. Ji turi visas galimybes išgarsėti visame pasaulyje, nes šioje bibliotekoje nebus nei knygų lentynų, nei pačių knygų. Būtina patikslinti – popierinių knygų.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimoji Bexaro apygardos biblioteka pavadinta „BiblioTech“. Nuo įprastinių bibliotekų ji skiriasi tuo, kad jos lankytojai knygas galės rinktis atsisėdę prie bibliotekos kompiuterių, o norimas elektronines knygas galės iš „BiblioTech“ kaupiklių įsikelti į bibliotekos išnuomotas elektroninių knygų skaitykles.

REKLAMA

Skelbiama, kad bibliotekos lankytojai, neturintys nuosavų skaityklių, galės iki 2 savaičių laikotarpiui išsinuomoti bibliotekos skaitykles. „BiblioTech“ steigėjai planuoja iš pradžių įsigyti 100 e. knygų skaityklių, o jei poreikis bus didelis, vėliau papildyti jų atsargas. Pagal šios bibliotekos taisykles iš bibliotekos paimta e. knyga bus „aktyvi“ 2 savaites – tiek laiko laikyti namuose galima ir dabar iš bibliotekų imamas popierines knygas. Skirtumas tik tas, kad knygos negrąžinus laiku po 2 savaičių iš bibliotekos paimta e.knyga skaityklėje bus nebepasiekiama.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninių knygų mainų paslaugą siūlo ir kai kurie interneto knygynai, pavyzdžiui, „Amazon.com“. Skaitytojai iš „Kindle Books“ elektroninių knygų katalogo gali pasirinkti tas, kurių leidėjai sutinka, kad knygą įsigijęs pirkėjas gali 14 dienų laikotarpiui ją paskolinti savo draugui. Tačiau knygą galima skolinti tik vieną kartą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų