REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Grupė žagariečių Sausio 13-ąją paminėjo netradiciškai. Jie šią dieną surengė ruonių maudynes Žvelgaičio ežere.

REKLAMA
REKLAMA

Edmundo Vaičiulio ir Vitalijaus Gusto pakviesti Sausio 13-ąją grupė žagariečių, prie kurių prisijungė ir keli joniškiečiai, vidurdienį rinkosi prie Žvelgaičio ežero. Lede buvo iškirsta eketė. Pasiryžę maudytis „ruoniai“ ant kranto pabėgiojo, pasimankštino ir niro į ledinį vandenį.

REKLAMA

„Numatėme, kad maudysis 13 žmonių, į vandenį jie panirs 13 valandą 13 minučių. Tačiau dalis būsimų maudynių išsigando, tad į eketę šokome 9 asmenys“, – „Šiaulių kraštui“ sakė įvairiomis akcijomis, netikėtais poelgiais garsėjantis žagarietis Edmundas Vaičiulis, kuris į renginį atskubėjo miegojęs vos dvi valandas, nes naktį grįžo iš futbolo turnyro Estijoje.

Du mauduoliai iš visos grupės lediniame vandenyje žiemą maudėsi pirmą sykį. Vienas jų – organizatorius E. Vaičiulis – pasakojo, kad toks išbandymas organizmą veikia tonizuojamai. Be to, juokavo jis, išlipi iš vandens šiek tiek apsvaigęs, tad kam gyvenime apskritai vartoti alkoholį, jei yra kitų būdų patirti nesvarumo būseną.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje alkoholio iš tiesų nebuvo. Visi vaišinosi ant laužo virta arbata. O po maudymosi „ruoniai“ ėjo pasikaitinti čia pat pastatytoje surenkamoje pirtelėje.

Tokiu renginiu Sausio 13-ąją jo organizatoriai norėjo parodyti, kad lietuviai visada buvo stiprūs, drąsūs ir šių savybių neprarado.

Tuo pačiu metu Žagarės kultūros centras surengė Laisvės gynėjų dienos minėjimą „Kur krito akmuo, ten rožė pražydo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų