REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie Ukrainos ambasados – fanų piketas

 Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ir „Sakalų“ krepšinio ekipų gerbėjai išskleidė savo pasigamintus šūkius „Laisvę Pavličenkoms“ lietuvių ir ukrainiečių kalbomis

REKLAMA
REKLAMA

Aštuoni Vilniaus „Žalgirio“ futbolo ir Vilniaus „Sakalų“ krepšinio gerbėjai susirinkę prie ambasados išskleidė savo pasigamintus šūkius „Laisvę Pavličenkoms“ lietuvių ir ukrainiečių kalbomis.

REKLAMA

Šiek tiek pastoviniavus, pora fanų atstovų patraukė į pačią ambasadą ir perdavė jos darbuotojai peticiją.

„Mes, Lietuvos sporto klubų organizuoto palaikymo bendruomenių atstovai, solidarizuodamiesi su mūsų draugais – Kijevo „Dynamo“ fanais, reiškiame gilų susirūpinimą ir nusivylimą, matydami akivaizdžius žmogaus teisių pažeidimus, nuteisiant Dmitro ir Sergijų Pavličenkas už nusikaltimus, kurių jie nepadarė, bei smerkiame neteisėtus korupcinio pobūdžio verslo grupuočių ir teisėsaugos institucijų veiksmus, kurie parodė, kad finansiniai interesai Ukrainoje yra aukščiau už įstatymus.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos fanai prisideda prie judėjimo už laisvę Pavličenkoms, kilusio visose Europos šalyse, ir pareiškia, kad tokio pobūdžio veiksmai nėra toleruotini demokratinėje valstybėje. Šie įvykiai parodė, kad Ukrainoje su žmogaus prigimtinėmis teisėmis ir įstatymų reikalavimais galima nesiskaityti, o į korumpuotų jėgos struktūrų gniaužtus gali patekti bet kas. Tačiau mes tikimės, kad užsienio valstybių dėmesys šiai situacijai privers Ukrainos teismus objektyviai išnagrinėti visas baudžiamosios bylos aplinkybes ir ištaisyti skriaudą, padarytą Pavličenkų šeimai,“ – rašoma joje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Kijevo „Dynamo“ aistruolis Sergijus Pavličenka ir jo tėvas Dmitro, buvo apkaltinti ir teisėjo nužudymu ir nuteisti. Tačiau Sergijaus kolegos – Ukrainos futbolo fanai, Lietuvos ir daugelio Europos šalių sporto gerbėjai yra įsitikinę, kad teismas nebuvo objektyvus.

Palaikymo S. ir D. Pavličenkoms akcijos buvo surengtos Vilniaus „Žalgirio“ stadione, keliose Lietuvos krepšinio arenose per futbolo ir krepšinio rungtynes. Be Vilniaus „Žalgirio“ ir „Sakalų“ gerbėjų jas rengė ir Kauno „Žalgirio“ fanai, ir nedidelė NKL „Radviliškio-Juodelių“ komandos fanų grupelė.

REKLAMA

Susirinkusieji prie ambasados kalbėjo, kad jie atstovauja ne tik „Žalgirio“ ar „Sakalų“ ultrų grupėms, bet visiems šia byla susidomėjusiems aistruoliams.

„Mes esame įsitikinę, kad tėvas ir sūnus yra nuteisti už tai, ko jie nepadarė ir todėl nepadėti savo draugams, Kijevo „Dynamo“ fanams, negalime. Tikimės, kad mūsų akcija, o ir visos tos akcijos, kurias rengia kitų šalių fanai, prisidės prie teisingumo atstatymo,“ – sakė vienas akcijos prie Ukrainos ambasados iniciatorių Ruslanas Klimentjevas.

Jis teigė, kad kokio nors nepasitenkinimo iš ambasados darbuotojų nepajutęs.

„Atvirkščiai, ambasados darbuotoja mus labai maloniai priėmė, suprato, kad akcija nėra nukreipta prieš Ukrainą, o tik prieš neteisybę. Todėl galima tikėtis, kad mūsų prašymas nebus išmestas į šiukšlių dėžę,“ – kalbėjo „Žalgirio“ aistruolis.

Akcija buvo surengta be jokių incidentų, stebint ambasadą saugantiems policijos pareigūnams. Pastarieji domėjosi akcija, bet pretenzijų jos dalyviams neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų