• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Sausio 8 dieną Šiaulių miesto policijos komisariato bendruomenės pareigūnai domėjosi asocialiai gyvenančių žmonių saugumu, informavo juos, kaip reikia elgtis šaltuoju metų laiku.

REKLAMA
REKLAMA

Bendruomenės pareigūnai domėjosi, kur nuolatinės gyvenamosios vietos neturintys asmenys gyvena, kaip apšildo patalpą, kurioje glaudžiasi. Visi perspėti, kad būtų atsargūs su ugnimi, nerūkytų savo guoliuose. Priminta ir apie tai, kad labai svarbu saugoti savo dokumentus, stengtis jų neprarasti.

REKLAMA

Priminta, kad alkoholį žiemą reikia vartoti itin atsargiai.

Benamiams buvo įteikti atšvaitai, kad tamsoje jie būtų lengviau pastebimi. Pareigūnai rekomendavo visuomet juos segėti, nes benamiai dažnai vaikšto tamsiuoju paros metu, konteineriuose ieškodami maisto ar kitokių daiktų, kuriuos galėtų parduoti.

Kiekvienais metais, šaltuoju sezonu neišvengiama nelaimių, kuomet dėl neatsakingai vartojamo alkoholio benamiai užmiega lauke ir mirtinai sušąla ar nušąla galūnes. Dažnai, norėdami pasišildyti, asocialūs asmenys savo laikinose gyvenamose vietose susikuria laužus, neatsargiai elgiasi su elektros prietaisais. Dėl šių priežasčių kylantys gaisrai kasmet pasiglemžia ne vieno benamio gyvybę.

Paulius BANYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų