REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Nors energetinio naudingumo sertifikato reikalavimą įteisinusios Statybos įstatymo pataisos jau įsigaliojo, kaip jas įgyvendinti, neaišku iki šiol, rašo „Lietuvos žinios“. Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis vėl žada permainas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Registrų centro atstovų, kasdien Lietuvoje parduodama apie 500–700 butų, gyvenamųjų namų, kitokių pastatų. Nuo vakar įsigalioję Statybos įstatymo pakeitimai įtvirtino reikalavimą parduodant ar nuomojant nekilnojamąjį turtą jo savininkams pasirūpinti energetinio naudingumo sertifikatu.

REKLAMA

Registrų centro vadovybė spėja, kad įstatymą bet kuriuo atveju bus stengiamasi apeiti, išnaudoti dėl jo neaiškumo likusias spragas. Naujasis aplinkos ministras V. Mazuronis šias naujoves vadina ankstesnės Vyriausybės palikimu.

Įstatymas buvo priimtas įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) direktyvą, tačiau visiška migla apgaubė jo paties įgyvendinimą.

Be to, už sertifikatą teks pakloti iki 400 litų. V. Mazuronio patikinimu, jau artimiausiomis savaitėmis nesusipratimams „turėtų būti padarytas galas“, mat bus išaiškinta įstatymo pakeitimus nulėmusios ES direktyvos įgyvendinimo tvarka ir sustyguoti reikalingi įstatymo įgyvendinamieji teisės aktai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šis įstatymas blogas iš esmės, nes energetinio naudingumo sertifikatas tampa prievole. Ministerijos teisininkams daviau nurodymą išsiaiškinti su Europos teisės departamentu, ar Lietuva privalo direktyvos nuostatas vykdyti pažodžiui, ar galima įvesti laisvumo elementą. Jei tik bus galimybė koreguoti šios direktyvos įgyvendinimą, būsiu pirmas, kuris inicijuos įstatymo pakeitimus“, – patikino ministras.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų