REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lazdijų rinktinės pasieniečiai sulaikė į Lenkiją išvažiuojantį vilkiką, kurio puspriekabėje buvo gabenami penki Lietuvoje prieglobsčio prašęsi Afganistano piliečiai. Arešinėje atsidūrė vilkiko vairuotojai Jonavos ir Kaišiadorių gyventojai bei neteisėto žmonių gabenimo per sieną organizavimu įtariami du afganistaniečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vėlai vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį vilkiką „DAF“ su puspriekabe.

REKLAMA

Vilkiką vairavo 36-erių jonaviškis. Kartu vyko antras vairuotojas 47-erių Kaišiadorių gyventojas. Vienai Lietuvos bendrovei priklausančių vilkiku jie važiavo krovinio į vieną Vakarų Europos valstybę.

Pasieniečiai patikrino vilkiko priekabą-šaldytuvą, kuriame nebuvo jokio krovinio, ir čia aptiko penkis Afganistano piliečius. Tai 46-erių moteris ir keturi jos nepilnamečiai vaikai. Šiuos afganistaniečius Varėnos rinktinės pasieniečiai buvo sulaikę pernai lapkričio 7 d. Tuomet 15 nelegalų iš Afganistano ir Vietnamo į Lietuvą bandė neteisėtai patekti iš Baltarusijos ties Šalčininkų rajono Purvėnų kaimu.

REKLAMA
REKLAMA

46-erių afganistanietė ir jos vaikai po sulaikymo pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Kol nagrinėjamas šis prašymas jie buvo apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje. Prieglobsčio prašytojai turi teisę parai išeiti iš centro ir nekliudomi judėti Lietuvos teritorijoje. Afganistanietė bei jos vaikai taip ir padarė pirmadienio dieną, o jau vakare pakeliui į Vakarų Europą puspriekabėje juos aptiko Lazdijų pasieniečiai.

Tęsdami operaciją tą pačią dieną Jonavoje VSAT pareigūnai sulaikė du leidimus gyventi Lietuvoje turinčius vyrus, įtariamus neteisėto žmonių gabenimo per sieną organizavimu. Vienas jų yra 18-metis Afganistano pilietis, kitas – 38-erių asmuo be pilietybės, anksčiau turėjęs Afganistano pilietybę.

VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Lietuviai vilkiko vairuotojai bei Jonavoje sulaikyti afganistaniečiai uždaryti į areštinę. Lietuvoje prieglobsčio pasiprašiusių ir iš jos pasprukti mėginusių afganistaniečių šeima grąžinta į VSAT Užsieniečių registracijos centrą Pabradėje. Vilkikas su puspriekabe saugomi Kalvarijos užkardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų