REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

USB 3.0 standartas plačiau paplito tik dabar, praėjus maždaug penkeriems metams po šios sąsajos specifikacijų debiuto. Šiuo metu šį standartą palaiko absoliuti dauguma šiuolaikinių mikroschemų rinkinių, tuo tarpu diskretinių valdiklių kainos nukrito taip žemai, kad ši sąsaja daugiau nebeatrodo kaip brangi egzotika.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik naujas oficialus pranešimas spaudai teigia, jog jau 2013 m. viduryje mūsų laukia susitikimas su patobulintomis šios sąsajos specifikacijomis, kurios numato, kad duomenų pralaidumas bus padvigubintas – nuo dabartinių 5 Gb/s iki 10 Gb/s. Jungtys ir kabeliai išliks tie patys, tačiau visa tai pareikalaus naujų valdiklių. Teoriškai, esant dvigubai padidėjusiam greičiui, duomenys sparčiau galėtų būti perduodami ir su senos USB 3.0 versijos kabeliais, o įrenginiai su USB 2.0 standarto palaikymu taip pat galėtų dirbti šiek tiek sparčiau. USB 3.0 sąsajos galimybė įkrauti mobilius įrenginius taip pat bus patobulinta, o kai kuriais atvejais to užteks net ir nešiojamųjų kompiuterių baterijų krovimui.

Patobulintos USB 3.0 sąsajos kūrimu užsiima aljansas, kurį sudaro kompanijos „Hewlett-Packard", „Intel“, „Microsoft", „Renesas Electronics", „ST-Ericsson" ir „Texas Instruments". Pažymima, jog dvigubai paspartėjęs standartas rinkoje turėtų pasirodyti iki 2014 m. pabaigos. Jei buvote atidūs, kompanijų sąraše pastebėjote ir kompaniją „Intel“, kuri plėtoja savo standartą „Thunderbolt“. Pastarasis šiuo metu migruoja nuo varinių prie optinių kabelių, kurie leistų duomenys perduoti iki 30 metrų atstumu. Akivaizdu, kad patobulintas USB 3.0 taptų dar didesne grėsme daugiausia „Intel“ ir „Apple“ proteguojamai sąsajai, tačiau, matyt, net ir procesorių gigantas supranta, kad prieš vėją pūsti neverta.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų