REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pergalę VTB Vieningosios lygos B grupėje iškovojo Kauno „Žalgirio“ (9/1) krepšininkai, kurie namuose 89:81 (27:19, 32:15, 14:29, 16:18) pranoko Mantą Kalnietį ir Simą Jasaitį savo gretose turinčią Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (6/4) komandą rašo oficialus klubo tinklalapis.

 Pergalę VTB Vieningosios lygos B grupėje iškovojo Kauno „Žalgirio“ (9/1) krepšininkai, kurie namuose 89:81 (27:19, 32:15, 14:29, 16:18) pranoko Mantą Kalnietį ir Simą Jasaitį savo gretose turinčią Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (6/4) komandą rašo oficialus klubo tinklalapis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios abiejų ekipų atakos buvo sėkmingos: svečių gretose pasižymėjo dvitaškį su pražangą įmetęs Aleksandras Maričius, „Žalgirio“ – tritaškį po Darjušo Lavrinovičiaus perdavimo pataikęs Mario Delašas. Po to veržliai žaidęs Tremmellas Dardenas sumetė 4 baudas iš eilės (7:3), bet Derrickas Brownas atsakė dviem dėjimais į kauniečių krepšį – 7:7. Nuo suolelio į aikštę žengę Kšištofas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas iškart atidarė savo taškų sąskaitas – 11:7. Netrukus dar 4 taškus pridėjo T.Dardenas (15:10), bet Simas Jasaitis tritaškiu lygino rezultatą 15:15. Privertę varžovus viršyti komandinių pražangų limitą žalgiriečiai šį pranašumą vertė taškais, kuriuos nuo baudų metimo linijos rinko T.Dardenas, K.Lavrinovičius ir P.Jankūnas – 22:17. Iki pirmojo kėlinio pabaigos „Žalgirio“ persvarą dar labiau padidino Rimantas Kaukėnas ir tritaškį įmetęs K.Lavrinovičius – 27:19.

REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai rezultatyviai užbaigė net 9 iš 10 atakų. Iš pradžių P.Jankūnas smeigė tritaškį, Oliveris Lafayette‘as įmetė iš vidutinio nuotolio, o Adas Juškevičius ir Rimantas Kaukėnas realizavo baudų metimus. Po to pasižymėjo varžovo gynybą įveikęs M.Delašas, po krepšiu prasiveržęs R.Kaukėnas ir po eilinio perimto kamuolio greitą ataką dėjimu užbaigęs M.Kuzminskas. Negana to, dar vieną kamuolį perėmęs D.Lavrinovičius kitoje aikštės pusėje visiškai laisvas įšovė tritaškį ir „Žalgirio“ pranašumas pasiekė 20 taškų – 44:24. Iš vėžių išmušti „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai pradėjo lėtai rinkti taškus nuo baudų metimo linijos, bet „Žalgirio“ puolimo sustabdyti nesugebėjo. „Centravęs“ M.Kuzminskas perdavė kamuolį M.Popovičiaus tritaškiui šūviui, A.Juškevičius sumetė baudas ir atliko rezultatyvų perdavimą J.Foote‘ui, kurio dėjimas pakėlė iš vietų visą „Žalgirio“ areną – 53:32. Žalgiriečiai neketino sustoti – tarp M.Popovičiaus ir K.Lavrinovičiaus baudų metimų su sėkmingai užbaigta greita ataka įsiterpė Ibrahimas Jaaberas, tapęs dvyliktuoju taškus pelniusiu žalgiriečiu. Antrąjį kėlinį „Žalgiris“ laimėjo 32:15 ir prieš didžiąją pertrauką pirmavo 59:34.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiąjį kėlinį svečiai pradėjo daug aktyviau ir trijų minučių atkarpą laimėjo 12:2. Per tą laiką „Žalgiriui“ taškus pelnė tik K.Lavrinovičius. Nors M.Popovičius įmetė tritaškį (64:46), „Lokomotiv-Kuban“ komanda pridėjo dar 8 taškus ir priartėjo iki 10 taškų (54:64). Iš rankų slystančią persvarą taikliu tritaškiu pradėjo gaivinti P.Jankūnas. Po to dvitaškius įmetė M.Kuzminskas ir tas pats P.Jankūnas (71:56). Komandos kapitonas puikiai išpildė ir paskutinį trečiojo kėlinio „Žalgirio“ antpuolį, bet žalgiriečiai nesugebėjo apsiginti nuo 5 sekundes trukusios svečių atakos ir po 30 minučių žaidimo buvo priekyje 73:63.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.Lavrinovičius pelnė pirmuosius ketvirtojo kėlinio taškus, tačiau Krasnodaro lietuviai S.Jasaitis ir M.Kalnietis po ilgo laiko sumažino savo komandos atsilikimą iki vienaženklio – 67:75. Žalgiriečiai nepasimetė ir A.Juškevičius metimu iš vidutinio nuotolio bei po to greitoje atakoje grąžino saugesnį pranašumą šeimininkams. Spurtą 8:0 užbaigė M.Popovičiaus taškai iš po krepšio ir jo idealus perdavimas K.Lavrinovičiui – 83:67. Tada dvi minutes kauniečiai nepelnė taškų ir vis leisdavo varžovams atsikovoti kamuolį po savo krepšiu – 83:72. Visgi, paskutines „Lokomotiv-Kuban“ viltis sukurti intrigą nutraukė M.Popovičius. Jis įmetė sudėtingą metimą iš vidutinio nuotolio ir kitoje atakoje tritaškį pasinaudodamas komandos draugo užtvara – 88:73. Deja, kitas epizodas privertė sunerimti visus žalgiriečius ir žiūrovus – Popas skausmingai krito ant parketo ir turėjo palikti aikštę. Tačiau „Žalgiris“ pergalės iš rankų nepaleido ir laimėjo rungtynes 89:81.

REKLAMA

M.Kalnietis per 24 minutes pelnė 10 taškų (3/4 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 1/1 baudos metimai), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 2 kamuolius, 2 sykius prasižengė ir 4 kartus suklydo.

S.Jasaitis ant parketo praleido 26 minutes, per kurias įmetė 7 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/5 tritaškiai, 2/2 baudos metimai), sugriebė 7 kamuolius, kartą suklydo ir 3 sykius pažeidė taisykles.

„Žalgiris“: K.Lavrinovičius 16, M.Popovičius 15 (5 rez. perd.), P.Jankūnas 14 (8 atk. kam.), T.Dardenas 10, R.Kaukėnas 8.

„Lokomotiv-Kuban“: D.Brownas 20 (8 atk. kam., 9 rez. perd.), N.Calathesas 17 (9 rez. perd.), A.Maričius 13 (7 atk. kam.), J.Baronas 11, M.Kalnietis 10.

 TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Kalnietis grįžęs į „Žalgirio“ areną nesulaikė ašarų

J. Plaza apie M. Popovičiaus būklę: į šokius šiandien eiti galės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų