REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Audito komiteto narys Algirdas Sysas neįžvelgia problemos, kad "Sodra" ketina įsigyti suvenyrų reprezentacijai.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš į tai reaguoju normaliai, nes tiek privačios, tiek viešos įstaigos, įmonės, organizacijos, tas pats Seimas, ministerijos - visi turi reprezentacinių išlaidų - dovanų, nes gyvename ne negyvenamoje saloje, visgi vyksta gyvenimas, vyksta bendravimas. Kažkaip nelabai gerai jautėsi, kai kitų šalių atstovai kažką įteikia brangaus, o tu tik, pavyzdžiui, šratinuką, ant kurio parašyta "Lietuvos Respublikos Seimas", - penktadienį žurnalistams sakė A. Sysas, komentuodamas žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią, kad skolose skęstanti Valstybinio socialinio draudimo fondo ("Sodros") valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos paskutinėmis praėjusių metų dienomis suskubo paskelbti viešąjį konkursą vizualinės atributikos prekėms įsigyti.

REKLAMA

Anot žiniasklaidos, visą atributiką privalės ženklinti šios institucijos logotipai, o nurodytas preliminarus atskirų prekių kiekis svyruoja nuo 1 iki 30 tūkst. vienetų. Išankstinis suvenyrų kiekis - per 50 tūkst. vienetų.

A. Sysas taip pat pažymi, kad palyginus "Sodros" administravimo išlaidos yra nedidelės. "Reikia vertinti bendrame kontekste. Jeigu pasižiūrėtume į "Sodros" administravimo išlaidas, jos yra pačios mažiausios tarp įvairių ministerijų ir įvairių valstybinių institucijų. Antras dalykas, tų pačių mokesčių mokėtojų pinigėlius, pensijų fondų dalyvių pinigėlius, antra pensijų fondų pakopa per metus išleidžia 50 milijonų litų ir ne tokioms reprezentacinėms dovanoms, bet ir kitiems dalykams, bet kažkodėl apie tai tylima... Aš manau, į viską reikia žiūrėti normaliai, tokia praktika yra būtina, ir aš griežtų pareiškimų nedaryčiau", - teigė A. Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat priminė, kad kitais metais, kai Lietuva pirmininkaus ES Tarybai, Lietuvoje lankysis labai daug svečių, oficialių delegacijų, bus daug įvairaus lygio renginių.

Pasak žiniasklaidos, milijardinėse skolose besimurkdanti "Sodra" užsigeidė įsigyti dešimtis tūkstančių niekučių: vyriškų ir moteriškų piniginių, portfelių, lazerinių rašiklių, marškinių sąsagų, šildomųjų puodelių ir daugybę kitų suvenyrų, kuriems neabejotinai prireiks solidžios sumos.

"Sodros" Komunikacijos ir tarptautinių ryšių skyriaus atstovų aiškinimu, daugelio šių suvenyrų paskirtis - reprezentacija ir informacijos apie institucijos paslaugas bei kontaktus sklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų