REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po praėjusią savaitę Maskvoje įvykusios lėktuvo „Tu-204“ katastrofos „Vnukovo“ oro uoste trys sužeisti keleiviai vis dar gydomi intensyvios terapijos skyriuje. Kompanija „Red Wings“ paskelbė, kad keleiviams, kurių skrydžiai buvo atidėti dėl nepaprastosios padėties, gruodžio 29 d. reikia susisiekti su kompanija ir jiems bus išduotas vienas reguliariojo skrydžio bilietas bet kuria kryptimi.

REKLAMA
REKLAMA

Internautai tokį aviakompanijos elgesį įvertino kaip bandymą nusivalyti tragedijos dėmę.

Aiškėja ir dar viena galimai lemtinga įvykio detalė. Vienas garsus tinklaraštininkas Aleksėjus Kočemasovas jau prieš metus rašė, kad virš Maskvos egzistuoja vadinamosios „elitinės zonos“. Tai oro erdvė virš prabangių didmiesčio rajonų, kuria naudotis lėktuvų pilotams griežtai draudžiama. Aviacijos žinių turintis tinklaraštininkas teigia, kad lakūnui veikiausiai teko imtis akrobatinių triukų, kad nenusižengtų taisyklėms.

Tinklaraštininko pastebėjimai buvo aštrūs: „Tai dvi draudžiamos zonos, kur leidžiantis nemažiau pavojinga, nei bandyti tai padaryti tiesiai krokodilui į nasrus. Pilotai šitą vietą tiesiog „įsimylėję“. Jau geriau pažeisti neskraidymo erdvės ribas virš Maskvos, nei leistis į šitą širšių lizdą... Vargšai skrydžio iš Šiaurės krypties keleiviai priversti griebtis rankomis už sėdynių ranktūrių ir drebėti iš baimės, mat lėktuvai tikrąja to žodžio prasme ima kristi... Tam tikrą atstumą orlaivis įveikia laisvuoju kritimu, mat kažkas apačioje yra per daug pavargęs nuo variklių triukšmo ir nori išsimiegoti“, - tinklaraštininką cituoja newsru.com.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų