• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorko valstijos apeliacinis teismas atmetė rizikos kapitalo fondų ieškinį, kuriame „Porsche“ kompanija buvo kaltinama tuo, kad slėpdama planuotą „Volkswagen“ koncerno perėmimą padarė 1 mlrd. dolerių (756 mln. eurų) nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA

Anoniminio balsavimo metu penki teisėjai nusprendė, kad Niujorko valstija yra netinkama vieta ieškiniui iškelti. „Porsche“ advokatas Robertas Giurffras pareiškė, kad šis sprendimas buvo svarbi pergalė, tačiau 26 rizikos kapitalo fondai siekdami kompensuoti nuotolius vis dar gali pateikti ieškinį kitoje jurisdikcijoje.

Rizikos draudimo fondų atstovai tvirtina, kad „Porsche“ kompanija pati atsakinga už didžiulius savo nuostolius, mat nesėkmingai mėgino perimti „Volkswagen“ koncerno valdymą. Buvo tikimasi, kad vokiečių automobilių giganto akcijų kainos kris, tačiau po to, kai keletą mėnesių neigusi bet kokią informaciją „Porsche“ kompanija oficialiai patvirtino planus perimti jo valdymą kainos smarkiai išaugo, dėl ko rizikos kapitalo fondai patyrė didžiulių nuotolių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų